Amatőr fotósok is pályázhatnak az Év Esküvőfotósa címre

MTI Sajtóadatbank, 2012. január 17. 08:35

Az Év Esküvőfotósa címre profi és amatőr fényképészek munkáit egyaránt várják, a PILLANART Magyar Esküvőfotósok Egyesülete a szakma népszerűsítése céljából első alkalommal írja ki pályázatát.

A PILLANART a pályázat kiírásával szeretné elismertebbé tenni a fotós szakma azon ágát, amely szinte a legtöbb fotográfust foglalkoztatja - olvasható az egyesület közleményében.
 
A nyílt pályázatra minden magyar állampolgár nevezhet 2011. január 1-je és 2011. december 31-e között készített képeivel. A fotókat "az átalakulás varázsa", "igen", "kreatív portrék", és "a buli" kategóriákban várják február 13-a éjfélig.
 
Az egymillió forint összdíjazású verseny első helyezettje a Nikon fődíját nyeri meg.
 
Öttagú zsűri bírálja el a pályamunkákat, az ítészek között van Barakonyi Szabolcs az Index fotóriportere, Baricz Kati fotóművész, Studinger András cinematográfus, Szabó Zoltán fotográfus és Vancsó Zoltán fotográfus.
 
A zsűrizés 3+1 fordulóból áll, a második fordulót - amelyre 2012. február 25-én 10-14 óra között kerül sor - a közönség is figyelemmel kísérheti az eseménynek helyet adó budapesti Columbus Étteremben.
 
Nemcsak a zsűri dönt, a közönség is voksolhat; akinek a képére február 26. és március 10. között a legtöbb szavazat érkezik az esemény Facebook-oldalán, közönségdíjban részesül.
 
A verseny ünnepélyes díjátadóját március 11-én a Halászbástya Étteremben rendezik, amely egyben a pályázat anyagát bemutató kiállítás helyszíne is lesz. A tárlat később országos körútra indul.
 
A kiírás részletei a palyazat.pillanart.hu és a www.eskuvofotosok.hu címen érhető el.