Fejpénz a Carnation-nél

, 2000. június 20. 14:26
Ma indult a Carnation Internet Consulting új típusú szakemberszerző hadjárata, amelynek lényege, hogy mindenki lehet "fejvadász".
A fejvadász cégek általában a keresett szakember egyévi munkabéréért vállalják el a munkaerő felkutatását, ezért is tekinthető zseniálisnak az az ötlet, amely nyugati minták nyomán Szekfű Balázs és munkatársai fejéből pattant ki: egy módszer, és amellyel ennél jóval olcsóbban (mintegy fél-egy havi munkabérért), ám talán mégis hatékonyabban lehet ezen az erősen keresleti piacon szakembereket szerezni.

"Az internetes gazdaságban az emberi erőforrás minősége minden korábbinál fontosabb szerepet kap - hangsúlyozta Posfai Tünde, a Carnation Internet Consulting humánerőforrás-vezetője -, piaci vezető szerepünk folyamatos fenntartása csak úgy lehetséges, ha az iparág legjobbjait gyűjtjük egy csapatba. Mindennek érdekében cégünk jelentős befektetéseket tervez az emberi tőke gyarapítása és megtartása terén."

A Carnation Dream Team Program első lépéseként a Nyugat-Európában már bevált, Magyarországon azonban elsőként alkalmazott módszert alkalmazva a keresett szakembereket ismerőseik személyes ajánlása révén igyekszik megtalálni a cég. A program népszerűségének kulcsa egy jelentős összegű pénzdíj, amelyet mind az ajánló, mind az ajánlott megkap, amennyiben a kiválasztott szakember megállja a helyét. Bármely érdeklődő a cég honlapján keresztül tehet javaslatot a jelöltekre, majd a válogatás, a felvétel, illetve sikeresen letöltött két hónap után mindkét fél átveheti a fejenként akár 1000 dollárt is elérő összegű jutalmat.

"Azt reméljük a kidolgozott programtól, hogy ily módon a szakemberek széles rétegéhez jut el felhívásunk, így a legtehetségesebb embereket válogathatjuk ki"- mondta Szekfű Balázs, a tanácsadó cég elnöke.