Idén is a Telekom a Vivicittá Városvédő futás főtámogatója

forrás Prim Online, 2012. február 14. 16:20

A nemrégiben megkötött megállapodás értelmében a Telekom ismét főtámogatója lett a tavasz legnagyobb szabadidős futóeseményének. Az április 1-én startoló  hagyományos Telekom Vivicittá Városvédő Futást már huszonhetedik alkalommal rendezi meg a Budapest Sportiroda a fővárosban.

A budapesti Telekom Vivicittá futamai a korábban megszokott margitszigeti helyszínről a hagyományos távokkal rajtol. A tízezres tömegeket megmozgató rendezvény rendkívüli népszerűségét többek között annak is köszönheti, hogy több futamot indítanak, így a család minden tagja megtalálhatja a kondíciójának és felkészültségének megfelelő távot. Így a klasszikus és népszerű Vivicittá (12 km), Midicittá (6,2 km), Minicittá (3,2 km), gyaloglás (3,2 km), illetve családi futás (1km) mellett, a tavaly már nagy sikerrel debütált félmaratonon (21 km) is kipróbálhatják magukat a futás szerelmesei. Akárcsak tavaly, az idén is csatlakoznak a rendezvénysorozathoz  vidéki városok;  új helyszínekként ezúttal  Szolnok és Pécs ad otthont a Vivicittá  programnak. Pécsett április 14-én, Szolnokon  pedig április 15-én rajtol a városvédő futás,  a városok legszebb utcáin áthaladó táv mindkét helyszínen 3,5 km lesz. A Telekom Vivicittá Városvédő Futás résztvevőinek száma évről évre nő, tavaly a rekord részvételi szám született, több mint 38.000 futó vette birtokba Budapestet és a vidéki helyszíneket. Köszönhető  volt ez  a T-Home "Nagy Futópárbaj" kampányának is, amely az Év sportolója 2011. versenyben, a közönség szavazatai alapján elnyerte az "Év sportkampánya " címet.

A Vivicittá futóverseny 1984-ben olasz kezdeményezésre indult: a gyönyörű, de zsúfolt történelmi városok lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire. Innen a verseny neve: „Vivicittá - Éljen a város! Szeresd a várost!”  A mozgalomhoz hamarosan olyan metropoliszok is csatlakoztak, mint New York, Lisszabon, Brüsszel, Barcelona vagy Budapest. Hazánkban 1986-től rendezik meg a tavaszi futószezon nyitányaként a szabadidős futóversenyt, amelynek útvonala a főváros legszebb részein halad át.

A Telekom az igényes családi programok és az egészségtudatos életmód elkötelezett támogatója. A Magyar Telekom márkái már tizennegyedik alkalommal állnak névadó szponzorként a nemzetközi méreteket öltő tömegsport rendezvény magyarországi eseményei mellé. A versenyekről további információ és nevezési lehetőség a www.futanet.hu, oldalon található.