LG Optimus Vu: kijelzőből ötös

forrás Prim Online, 2012. február 22. 06:40

Az LG a 2012-es barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC) mutatja be 4:3 képarányú, 5 hüvelykes (12,7 cm) LG Optimus Vu: okostelefonját.

A nagyméretű (5 hüvelykes), 4:3 képarányú, magas fényerejű kijelző igazán könnyűvé és kényelmessé teszi dokumentumok, könyvek, illetve multimédiás és internetes tartalmak olvasását. A 4:3-as képarányt a gyártó arra optimalizálta, hogy a kijelző a lehető legtöbb információt jelenítse meg egy időben, valamint a legegyszerűbb szövegbevitelt kínálja, így növelve a mindennapi használat hatékonyságát. Ezen felül az IPS kijelző képes visszaadni a színek természetes árnyalatait, még verőfényes napsütésben is.
 
Az LG fejlett LTE technológiájából eredő páratlan sebesség és teljesítmény kivételes hatékonysággal ruházza fel az LG Optimus Vu:-t. Beépített egyedi QuickClip gyorsbillentyűje lehetővé teszi, hogy a felhasználók kényelmesen, egyetlen gombnyomással mentsék a kijelző képét, majd ezeket szerkeszthessék is. A jegyzetek készülhetnek hagyományosan ujjal, vagy az erre a célra kialakított Rubberdium tollal is. Az LG Optimus Vu: készülékre telepített számos üzleti alkalmazás közül érdemes kiemelni például a Polaris Office-t, amely lehetővé teszi bármilyen dokumentum, táblázat vagy prezentáció megnyitását út közben is.
 
Mindössze 8,5 mm-es vastagságával az LG Optimus Vu: a piacon jelenleg kapható legkeskenyebb LTE telefon, kézbe és kabátzsebbe is tökéletesen illeszkedik. A készüléket nagyteljesítményű, 2080 mAh-s akkumulátorral szerelték fel, ennek ellenére — az LG speciális Floating Mass technológiájának köszönhetően — az LG Optimus Vu: keskenyebbnek tűnik valós méreteihez képest.
 
A fejlett adatkommunikációs funkciók (HDMI, DLNA) mellett az LG Optimus Vu: 32 GB belső memóriát és 8 MP-es kamerát kapott. Habár a készülék az Android 2.3 Gingerbread verziójával kerül a boltokba, a 4.0 Ice Cream Sandwich-re való frissítés előkészületei már gőzerővel folynak.
 
Az LG Optimus Vu:-val a nagyközönség először a 2012. február 27. és március 1. között rendezett barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC) találkozhat, az LG standján. A készülék 2012 márciusától elsőként Koreában lesz kapható.