Az átalakulás eleganciája – az új ASUS Transformer Pad

forrás Prim Online, 2012. április 23. 14:45

Az Android 4.0 Ice Cream Sandwichet futtató ASUS Transformer Pad egy értékes táblagép, amely a teljesítményt stílussal, a mobil dokkolóhoz csatlakoztatva pedig a hatékonyságot bővíthetőséggel egyesíti. Az új Transformer Pad TF300-as sorozat tagjai hamarosan hazánkban is megjelennek május elején. A TF300T dokkolója is magyar kiosztású billentyűzettel lesz kapható.

A februárban a Mobile World kongresszuson bejelentett ASUS Transformer Pad egy remek teljesítményű, mégis megfizethető árú táblagép, amelyet gyárilag egy sor hasznos funkcióval láttak el. A háromféle elegáns színben kapható ASUS Transformer Pad nem véletlenül kapta a nevét: opcionális mobil dokkolójával a táblagép pillanatok alatt noteszgéppé varázsolható. Dokkolt állapotban a teljes akkumulátoros üzemidő 15 órára növekszik, miközben egy teljes QWERTY billentyűzettel, többujjas touchpaddel és USB/SD Card csatlakozókkal bővül. A Transformer Padben egy nagyteljesítményű, négymagos NVIDIA® Tegra® 3 CPU található, az ASUS SonicMaster technológiája gondoskodik a lenyűgöző hangélményről, és ezek mellé egy kristálytiszta felvételeket készítő, 8 megapixeles kamera társul. A Transformer Pad az Android™ 4.0 (Ice Cream Sandwich) operációs rendszerrel érkezik, és exkluzív szoftverekkel segít a hatékonyság még további fokozásában.

 



Lenyűgöző formák
A Transformer Pad háromféle, elegáns színben kapható: Royal Blue (királykék), Iceberg White (jégfehér) és Torch Red (lángvörös). Elegáns, koncentrikus körökből álló mintázattal ellátott borítása a ZENBOOK™-ban és a Transformer Pad Prime-ban is megtalálható ASUS Zen-filozófiát sugallja. A mindössze 9,9 mm vastag és 635 g súlyú Transformer Pad egyszerűen hordozható, az ASUS exkluzív mobil dokkolójával pedig egy igen hatékony munkaállomássá válik. A QWERTY billentyűzet és a többujjas touchpad igazi noteszgép-szerű élményt kínál, az USB-csatlakozó és az SD Card bővítőhely pedig a tárolási lehetőségeket sokszorozza meg.

Elképesztő teljesítmény

A Transformer Pad lelke egy négymagos NVIDIA Tegra 3 4-PLUS-1™ CPU, egy beépített, 12 magos GeForce® GPU-val, amelyek együttese kiemelkedő teljesítményt, többfeladatos működést, sima Full HD 1080p videolejátszást és konzolokhoz hasonló játékélményt kínál. A „PLUS-1” a CPU extra, akkumulátorkímélő magja, amely az alacsony teljesítményigényű feladatokat – mint az aktív készenlét, zene- és videolejátszás – kezeli, és teljesen átlátszóan működik az OS és az alkalmazások felé. Ez a megoldás a kiugróan magas teljesítmény és az alacsony áramfogyasztás legjobb kombinációját eredményezi – akár 10 óra csak a Pad használata esetén, ami 15 órára bővül a mobil dokkolóba helyezve.


Páratlan hangminőség

Stílusos kialakításán túl a Transformer Pad az ASUS exkluzív SonicMaster technológiájára épülő hangrendszerrel is kényeztet. Az ASUS Golden Ear csapata által hangolt SonicMaster technológia speciális hardver és szoftver együttesével biztosít magával ragadó audioélményt.

Páratlanul éles látvány
A Transformer Pad egy széles, 178°-os látószögű IPS kijelzőt használ, így a képek mindig élesek és nem jelent gondot az sem, ha egyszerre többen szeretnék nézni a tablet képernyőjét. Az előoldali, 1,2 megapixeles kamera a videokonferenciázásban segít, a hátoldali, 8 megapixeles, autofókuszos kamerával pedig kiváló képek készíthetők, hála a nagy, f/2,2 rekesznek, az öt tagból álló objektívnek, a hátulról megvilágított CMOS-érzékelőnek, az „érintéssel fókuszálás” funkciónak, a mélységélesség-effektusoknak, valamint az alacsony fényviszonyoknál a zajszűrésnek – hogy mindig a lehető legjobb, legélesebb képek készüljenek. A Transformer Pad 8 megapixeles kamerájával Full HD 1080p videók is rögzíthetők.

Korlátlan hatékonyság
A Google legújabb mobil operációs rendszerét futtató Transformer Pad az Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) verzióját használja ki az egyszerű többfeladatos működéshez, a gazdag értesítési lehetőségek, a személyre szabható kezdőképernyők, átméretezhető felületi elemek és a még sokoldalúbb interaktivitás biztosításához. Szintén gyárilag, előre telepítve érkezik a SuperNote alkalmazás, amellyel egyformán lehet szóban, írásban és rajzban jegyzetelni, a Polaris™ Office pedig nagyszerű eszköz a Word, Excel és PowerPoint (MS Office 97-07 formátumokkal kompatibilis) fájlok készítésére és megtekintésére. A 16 GB belső memória, a microSD kártyahely és a 8 GB ingyenes, örök ASUS WebStorage tárhely azt jelenti, hogy a felhasználók bárhol és bármikor el tudják tárolni és meg tudják osztani emlékeiket.

 



Kiegészítők a Transformer Padhez

Az ASUS Transformer Pad különféle kiegészítői segítenek abban, hogy még sokoldalúbban legyen használható a készülék. Azonnali kényelmet és stílust biztosítanak, és harmonikusan együttműködnek, ugyanazt a könnyű, kompakt kivitelt biztosítva. Egy ilyen hasznos kiegészítő például a TranSleeve Dual, egy tartós, két irányban is használható, többféle nézési szöget is megengedő borító, amellyel kényelmesebb lehet gépelni és videót nézni. Szintén kapható a készülékhez micro HDMI-VGA és -HDMI kábel, külső SD Card olvasó, külső USB-csatlakozó, valamint egy USB-Ethernet adapter, amelyek mindegyike úgy készült, hogy kiegészítse az ASUS Transformer Padet.

Ajánlott bruttó végfelhasználói árak:
Transformer Pad TF300T 16 GB: 129900 Ft
Transformer Pad TF300T 16 GB + dokkoló: 159900 FT