A Fujitsu intelligens településeket fejleszt Szaúd-Arábiában

forrás Prim Online, 2012. május 30. 12:29

A Fujitsu bejelentette, hogy szándéknyilatkozatot írt alá Szaúd-Arábia ipari célú ingatlanokat kezelő hatóságával, a MODON-nal intelligens települések fejlesztéséről.

A Fujitsu Arabia által vezetett helyi kezdeményezés keretében a Fujitsu Szaúd-Arábiában indítja el élvonalbeli infokommunikációs, környezetvédelmi és energiafogyasztás-csökkentő technológiákra épülő, globális intelligens településfejlesztési üzletágát. A Fujitsu a 2011-es és 2012-es pénzügyi évre ütemezett megvalósíthatósági tanulmányok elkészülte utánra tervezi a projekt teljes körű megvalósítását.

A japán Gazdasági, Kereskedelmi és Ipari Minisztérium (METI) 2011 októberében választotta ki támogatásra a külföldi intelligens településfejlesztésről és más projektekről szóló megvalósíthatósági tanulmányt. A támogatásra a METI infrastruktúra-export kezdeményezése részeként kerül sor. A METI támogatásában megvalósuló projekt példaként szolgál arra, hogyan exportálhatók sikerrel infrastruktúra-rendszerek az állami és a magánszektor együttműködésével.
A projekt során a Fujitsu a környezetvédelmet és az energiafogyasztást középpontba állítva ösztönzi az intelligens települések létrehozását Szaúd-Arábia ipari területein, továbbá környezetirányítási és fogyasztásszabályozó rendszereket is telepít majd az energiafelhasználás optimalizálására.