Új szervervédelmi csomagok az ESET-től

forrás Prim Online, 2012. július 2. 13:44

Az idén technológiájának 25 éves évfordulóját ünneplő ESET bejelentette legfrissebb szervervédelmi csomagjait, az ESET Mail Security for IBM Lotus Domino és az ESET File Security for Microsoft Windows Server Core programokat.

- Az új ESET Mail Security csomag csekély erőforrást igényelve erőteljes védelmet biztosít a nagy forgalmú IBM Lotus Domino alapú email szervereknek. Az ESET Mail Security for IBM Lotus Domino váltotta fel, azt a 2006 óta szolgáló, Magyarországon is számos helyen használt, korábbi 2.7-es motorra készült terméket, amely 2012. május 29-én kapta meg végül utolsó adatbázisfrissítését - mondta el Béres Péter, az ESET termékeit Magyarországon képviselő Sicontact Kft. vezető IT tanácsadója. Elődjéhez képest tehát ez egy igazi főverzió váltásnak minősül, amely a ThreatSense keresőtechnológiára támaszkodva biztosítja az igen alapos és mindenfajta fenyegetésre kiterjedő precíz felismerési képességet, mellyel a vállalatok email forgalmát képes ellenőrizni.

- A nagy teljesítménnyel párosuló alacsony rendszerigény, valamint a kiemelkedően gyors ellenőrzési sebesség jelzi ESET fejlesztőinek azon elkötelezettségét, mellyel a kritikus vállalati infrastruktúrákat kívánják rugalmas és magas hatékonyságú szerveres megoldásokkal kiszolgálni. - nyilatkozta Michal Jankech, az ESET Server Security területért felelős termékmenedzsere.

Az ESET Mail Security for IBM Lotus Domino közismert precíz és megbízható működéséről. A termék arra is képes, hogy a Lotus Domino Partitioned típusú szervereket is támogassa, illetve automatikusan ki tudja zárni a szükséges kritikus szerver fájlokat a víruskeresésből. Ez az új termékváltozat pedig már az ESET Remote Administratorral is teljes mértékben kompatibilis,

Az új termék főbb jellemzői

Vírus-és kémprogramvédelem
Hatékonyan véd minden típusú fenyegetés ellen, köztük a vírusok, rootkitek, férgek és kémprogramok ellen is. Az e-mail átjárót az SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) és az NRPC (Notes Remote Procedure Call) szinten is védi, valamint rendszeresen ellenőrzi a Domino szerveren tárolt e-mail adatokat. A megoldás integrálja az összes szükséges eszközt a szerver teljes körű biztonságához, beleértve az állandó védelmet, valamint a kézzel indított keresési lehetőséget.

Antispam
​​Hatékonyan blokkolja a spam és adathalász e-mail üzeneteket. Az antispam modul minden egyes beállítása könnyedén konfigurálható egy kényelmes interfész felületen keresztül.

Naplók és statisztikák
Részletes és átfogó naplókkal és statisztikákkal szolgál, beleértve a spam- és az úgynevezett greylisting logokat.

A Lotus Domino program mellett az ESET kibocsátotta még a legfrissebb változatú ESET File Security for Microsoft Windows Server Core programját is, amely platformfüggetlen vírus- és kémprogram elleni védelmet, az ESET Remote Administrator segítségével teljes körű szerverhálózat menedzselhetőséget, valamint az ESET SysInspector modullal diagnosztikai képességeket is biztosít, míg az ESET SysRescue eszközével lehetővé teszi, hogy egy bootolható lemez készítésével a rendszert hatékonyan megtisztíthassuk.