A Fujitsu élen jár a számítási felhő elterjesztésében

forrás Prim Online, 2012. július 3. 09:23

Az Experton független elemzőcég megállapította, hogy a számítási felhő leküzdötte az ellenállást és helyet szerzett az üzleti működés rugalmasságát fokozó mainstream technológiák között. Ennek eredményeképpen gyorsul a számítási felhő terjedése a Cloud Vendor Benchmark 2012 szerint.

Az elemzésből kiderül, hogy az európai vállalatok többsége ma már tisztában van a felhő-alapú technológia, mint IT szolgáltatásnyújtási modell előnyeivel. Az Experton kiemelte a Fujitsu vezető felhő-szolgáltatói pozícióját a felhőre való átállás támogatása terén és elismeréssel szól kiterjedt felhő-kínálatáról. Már 1500 ügyfél veszi igénybe a Fujitsu felhőplatformja, a Global Cloud Platform szolgáltatásait és közel 100 SaaS (software-as-a-service) alkalmazás elérhető a Business Solutions Store megoldásáruházban.

Üzleti előnyök
A számítási felhő minden vállalati méretszegmens számára értékes technológiai támogatást kínál, csökkenti a komplexitást és az infrastruktúra-költségeket. A saját IT-infrastruktúra üzemeltetése helyett felhő-alapú szolgáltatásokra váltó vállalatok mérettől függetlenül egyértelmű javulásra számíthatnak az IT kritikus sikertényezői: a rendelkezésre állás, a váratlan leállások és a dolgozói produktivitás terén. Emellett megtakarítást érhetnek el rendszereik üzemeltetésében és karbantartásában.

A felhő terjedésében a Fujitsu diktálja a tempót
Az utóbbi 2 évben indított kezdeményezéseivel a Fujitsu meghatározó szerepet játszik a felhő elterjesztésében:
·    Az első nulla beruházásigényű árbevételmegosztási modell szoftverpartnerek (ISV-k) számára
·    A SaaS alkalmazások átfogó és folyamatosan bővülő kínálata (közel 100 alkalmazás) a Fujitsu Business Solutions Store megoldásáruházban – alternatíva az ügyfeleknek a hagyományos licencmodell kiváltására
·    A Global Cloud Platform létrehozása 2011-ben, több milliárd dollár beruházással
·    A Business Solutions Store (hyperlink) elindítása 2012 tavaszán

A Fujitsu több milliárd dolláros felhő-beruházásait igazoló jelentés szerint a Fujitsu diktálja a tempót a felhő-szolgáltatások elterjesztésében és a vizsgált nyolc kategóriából hétben – köztük a felhő-szolgáltatások (menedzselt felhő, menedzselt privát felhő, IaaS-alapú nyilvános felhő, KKV-k, nagyvállalatok), a felhő-technológiák (infrastruktúra) és a felhő-integráció kritikus szegmenseiben – vezető pozícióval rendelkezik a felhő-szolgáltatók között.