Boldog 7. szülinap a Twitter életében: több mint 200 millió felhasználó

Czipperer Dia, 2013. március 22. 10:27

Hét éve, hogy az első tweet kikerült a népszerű mikroblogra, a Twitterre. Mára viszont globális jelenséggé vált, és naponta 400 millió tweet is díszeleg az oldalon a több mint 200 millióra duzzadt felhasználószámnak köszönhetően.

A Twitter alapítója, Jack Dorsey csiripelt először az oldalon, az ötlet pedig Chris Messinától származott. Azóta sok mérföldkő volt a microsite életében, többek között, amikor 2009-ben Oprah Winfrey csatlakozott az oldalhoz, vagy amikor Mike Massimino elküldte az első tweetet az űrből.

 

2010-ben a World Cup és a Twitter által egyesült a globális közönsége, de természetesen a 2012-es olimpiai játékok, a Grammy-díjátadó gálák és Barack Obama újraválasztási kampányának is jelentős hajtóereje volt.

 

A Twitter most ünnepel. Hét év munkája áll mögöttük, amelyet több mint 200 millió user koronáz meg. Karen Wickre, a szerkesztőségi igazgató a cég blogposztjában úgy nyilatkozott, hogy az oldal egy valódi globális főtérré vált, egy olyan nyilvános hellyé, amely mindig lehet értesülni a legfrissebb hírekről, megoszthatjuk ötleteinket egymással, és valós idejű kapcsolatot létesíthetünk másokkal. Ez az a hely, ahol magával a világgal léphetünk kapcsolatba.

 

Forrás: Techspot.com