Tudományos konferencia fúziós erőművekről, a botnetről, járműipari fejlesztésekről a BME-n

MTI Sajtóadatbank, 2013. április 2. 11:01

A mobil kártevőkről, a fúziós erőművekről, a legújabb járműipari fejlesztésekről, de a manapság egyre nagyobb veszélyt jelentő botnetről, vagy akár az atomi méretekben megtervezett különleges anyagról, az úgy nevezett Grafénról is megtudhatnak mindent azok az érdeklődők, akik ellátogatnak április 16-án a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Simonyi Károly Szakkollégiuma által szervezett tízedik, jubileumi konferenciára.

Magyarország egyik legnagyobb, az egyetemi hallgatók által szervezett éves tudományos rendezvényén a villamosmérnöki és informatikai szakma jeles kutatói és fejlesztői, cégei tartanak előadásokat és bemutatókat a legújabb technikai vívmányokról, míg a diákok workshop jellegű előadásokban mutatják be kutatásuk, munkájuk projektjeit, többek közt azt, hogyan lehet egyetlen távirányítóval vezérelni az összes elektronikus eszközünket, illetve miként lehet néhány karakterből nyelvet azonosítani.
 

Oláh Ákos, a BME Simonyi Károly Szakkollégiumának HR vezetője, a konferencia sajtófelelőse az MTI-nek elmondta, hogy az április 16-ra szervezett rendezvényen a számítógépes nyelvészetről, a mobildesignról, és az elektronikai módszerekről a hallgatók tartanak előadásokat, bemutatókat, míg a szakma legnagyobb fejlesztő cégei, az NI, a NavNGo, a Prezi, és a világ harmadik legnagyobb repülőgépgyártója, az Embraer ismerteti legújabb eredményeit.
 

Többet is megtudhatnak majd a résztvevők arról a most épülő franciaországi fúziós erőműről is, amelyben több magyar mérnökcsapat is dolgozik, de szó lesz az atomi méretekben megtervezett különleges anyagról, az úgy nevezett Grafénról is.
 

Előadást tartanak a számítógépes víruskeresést forradalmasító CrySis, a Master Card Mobile fejlesztői, és a BOSCH, a LogMeIn, és különlegességként a PuliSpace marsjáró robot fejlesztői is. Az előadásokból a hallgatók többet is megtudhatnak a számítógépes vírusokkal támadó, és egyre nagyobb károkat okozó botnetről (robot network), más nevén a "zombi számítógépek" hálózatáról.
 

Oláh Ákos elmondta, hogy a BME villamosmérnöki és informatikai karán működő Simonyi szakkollégium 2003-tól szervez ilyen jellegű szakmai konferenciákat, és a három teremben egyszerre zajló előadásokra több mint másfél ezren jelentkeznek. Az előadásokat élőben lehet követni az interneten is a szakkollégium hopnlapján.
 

A HR vezető elmondta, a Simonyi Károly Szakkollégium az ország egyik legnagyobb szakkollégiuma a maga több mint 200 fős tagságával. Fő célja a tehetséggondozás, szakmai tudás és gyakorlati tapasztalat nyújtása.