IIR: Szoftvertesztelés konferencia 2013-ban is

forrás: Prím Online, 2013. április 5. 16:36

Az IIR immár hatodik alkalommal rendezi meg Szoftvertesztelés 2013 konferenciáját, amely április 23-24-én, a Marriott Courtyard Hotelben lesz. Idén olyan témák is terítékre kerülnek, mint a legújabb trendek, irányok, mint a mobil alkalmazások, illetve a felhő alapú tesztelések és a virtualizáció kihívásai.

Az utóbbi évek nehéz gazdasági helyzete miatt a költségcsökkentés, hatékonyságnövelés olyan kulcsszavak lettek, amelyek a cégek további működését a jövőre nézve alapvetően befolyásolják. Párhuzamosan egyre nagyobb hangsúlyt kap a minőség és az ügyfélközpontúság is; csak megfelelő kiszolgálással lehet megtartani a vevőket és újakat szerezni. A szoftvertesztelés területén még olyan varázsszavak is előkerülnek a kalapból, mint az automatizálás és az optimalizálás. 

 
 
A szoftverfejlesztő cégeknél egyre nagyobb jelentősége van annak, hogy ki milyen módszerrel, mennyi idő alatt képes jó minőségű alkalmazásokat, közel hibátlanul működő rendszereket létrehozni. A követelmények szigorodásával folyamatosan csökken a fejlesztésekre fordítható idő, a felhasznált technológiák pedig egyre összetettebbek, egyre bonyolultabbak. 
 
 
A szoftvertesztelés ráadásul egy olyan folyamat, melynek nem kizárólag a fejlesztés időszakában van nagy jelentősége, a későbbi újabb verziók, kibővítések implementálása során is kulcsfontosságú a megfelelő tesztelés elvégzése, hiszen minden egyes változtatás befolyásolhatja a szoftver egyéb komponenseinek működését. 
 
 
A tesztelés témakörén belül nem meglepő, hogy az automatizált tesztelés még mindig az egyik legizgalmasabb kérdés, sok cég még mindig azon gondolkodik, hogy valóban megéri-e az automatizálás és ez milyen kívánalmakkal jár ez költség és humán oldalon. A különböző automatikus tesztelő eszközök (kódelemzők, GUI-tesztelők, protokollalapú tesztelők, SOA-tesztelés) segíthetik a tesztelés folyamatát - legyen az funkcionális vagy regressziós, terheléses, esetleg biztonsági teszt. Ám még a megfelelő tesztelő eszköz kiválasztása előtt azt a kérdést kell tisztázni, hogy mit érdemes egyáltalán automatizálni és mit nem, illetve mi kifizetődőbb hosszú távon; a saját vagy külső szolgáltatás igénybevétele?
 

Az aktuális kérdésekre keresve a válaszokat, immár 6. alkalommal rendezi meg az IIR Magyarország Szoftvertesztelés címmel 2 napos konferenciáját. Idén, április 23-24-én, a Marriott Courtyard Hotelben várják a résztvevőket.
 
A rendezvényen a lassan örökzölddé váló automatizálás, agilis tesztelés kérdései mellett a legújabb trendek, irányok, mint a mobil alkalmazások, illetve a felhő alapú tesztelések és a virtualizáció kihívásai is előtérbe kerülnek.
 
 
Az előadásokat többek között olyan cégek kiváló szakemberei tartják, mint a Continental Automotive Hungary Kft., a GE Healthcare, a Raiffeisen Bank Zrt., a Capture Zrt., a Robert Bosch Elektronika Kft., a Samsung Electronics Magyar Zrt. valamint a három nagy magyarországi mobilszolgáltató. A „Testing Virtualization” nehézségeiről, lehetőségeiről maga az IBM Rational termékcsoport európai értékesítési vezetője, Jeff Hill számol be.
 
A rendezvény szakmai hátterét a Hungarian Testing Board szervezet biztosítja, ahol olyan szakértők tevékenykednek, akik szoftverek, valamint informatikai rendszerek tesztelésével, illetve a teszteléssel kapcsolatos tevékenységekkel foglalkoznak.
Bővebb információ és a teljes program elérhető az IIR weboldalán!