Az ASUS bejelentette új táblagépeit: MeMO Pad HD 7 és FHD 10

forrás: Prím Online, 2013. június 7. 13:57

A Computex 2013-on mutatkozott be az ASUS két új táblagépe: az Android 4.2 Jelly Bean-re épülő új, 7 és 10 hüvelykes MeMO Pad HD 7 és MeMO Pad FHD 10. Mindkét készülékbe nagyfelbontású képernyő és lenyűgöző ASUS SonicMaster audiorendszer került.

 

ASUS MeMO Pad HD 7 – remek árú táblagép a mobil szórakozáshoz

 

Az ASUS MeMO Pad HD 7-ben négymagos processzor és 1 GB RAM található a zökkenőmentes, nagy válaszkészségű működés garantálására, bármilyen alkalmazás futtatásáról van szó. Az 1280 x 800 képpontos felbontású, 7 hüvelykes képernyő borotvaélesen jeleníti meg a szövegeket és képeket, az IPS technológia pedig a pontos, élénk színekről gondoskodik széles, akár 170 fokos betekintési szöggel. A készülékbe kiváló minőségű sztereo hangszórópár került, a hangokat pedig az ASUS SonicMaster audiotechnológiája teszi még igényesebbé.

 

Egy 1,2 megapixeles előlapi HD kamerával szerelték fel, amely képes 720p HD videók felvételére. Bizonyos modellek egy hátsó, 5 megapixeles kamerát is tartalmaznak. A mindössze 10,8 mm vastag és 302 grammos, funkciógazdag táblagépben a 720p videolejátszás mellett akár 10 órányi hasznos üzemidőt is biztosítani képes lítium-polimer akkumulátor található. A készülék négyféle – fekete, fehér, lila és zöld – színben kapható.

 

A beépített 16 GB tárhely mellett egy MicroSD-kártyahely is van. Mindezt 16 GB ASUS WebStorage online, egy évig díjmentes tároló egészíti ki. Az ASUS WebStorage Office használatával a felhasználók Microsoft Office dokumentumokat jeleníthetnek meg, hozhatnak létre, szerkeszthetnek és oszthatnak meg a mobil készüléken.

 

ASUS MeMO Pad FHD 10 – a kívánatos multimédiás táblagép

 

Az ASUS MeMO Pad FHD 10-be az Intel legújabb, 1,6 gigahertzes Atom Z2560 processzora és egy 1920 x 1200 Full HD IPS képernyő került, így az életteli képek akár 178 fokos betekintési szöggel is megjeleníthetők. A MeMO Pad FHD 10-ben is sztereo hangszórópár és a SonicMaster audiotechnológiája mellé 10 hüvelykes képernyő társul, ami ideálissá teszi a szórakozásra, az 1080p felbontású videók lejátszására, no meg a játékra.

 

A készülékben az Intel Hyper-Threading technológiája is megtalálható a jobb grafikus teljesítmény és a hatékonyabb energiagazdálkodás érdekében. A karcsú ház egy 1,2 megapixeles előlapi kamerát és egy 5 megapixeles hátlapi kamerát rejt magában. Ez utóbbi autofókuszos, hogy könnyebben lehessen vele szép képeket készíteni, és 1080p felbontású video felvételére is képes.

 

Mindössze 9,5 mm vastag és 580 grammos, lítium-polimer akkumulátora pedig 720p videolejátszás mellett is kibírja akár 10 óráig is. A szőttesre emlékeztető felületű készülék királykék, gyöngyfehér és élénk pink színben kapható.

 

Mindemellett teljes körű csatlakozási lehetőségeket kínál: 802.11a/b/g/n Wi-Fi, GPS és GLONASS navigáció. Az ASUS Miracast vezeték nélkül csatlakoztatja a táblagépet egy Wi-Fi-re felkészített tévére vagy kivetítőre a filmek, képek és előadások azonnali élvezetéhez. A MeMO Pad™ FHD 10 16 és 32 GB tárkapacitással kapható, amelyet mindkét esetben egy microSD kártyahely egészít ki. 5 GB időkorlát nélküli, ingyenes ASUS WebStorage tárhely is jár hozzá.

 

MeMO Pad tartozékok

 

Mindkét modellhez jár egy mikroszálas bélésű TransCover védőtok. A TransCover többféle állvánnyá is hajtogatható, hogy a táblagép pont a jó szöben álljon a filmnézéshez, vagy a gépeléshez a képernyős billentyűzettel. A TransCover kék, lila, fehér és fekete színekben kapható a HD 7-hez; valamint fekete, lila és zöld színekben az FHD 10-hez.

 

A MeMO Pad HD 7-hez kapható Persona Cover is. A fekete, lila és zöld színekben rendelhető szoros tok védi a táblagépet a mindennapos ütődésektől és horzsolásoktól.

 

Elérhetőségek és árak

 

Az ASUS MeMO Pad HD 7 hazai megjelenése július elejére várható hazánkban, míg a MeMO Pad FHD 10 július második felében érkezhet meg a hazai boltok polcaira.