A Lenovo a világ elsőszámú PC-gyártója

forrás: Prím Online, 2013. július 11. 21:28

A legfrissebb iparági adatokból, amit ma hozott nyilvánosságra az IDC és a Gartner, kiderül, hogy a Lenovo nagyot ugrott azon a bizonyos ranglétrán. A széles körben elfogadott piaci összesítések alapján első ízben jelenthető ki, hogy a Lenovo egyértelmű világelső pozíciót szerzett a PC-piacon.

Az IDC szerint a Lenovo részesedése 2013. második negyedévében elérte a 16,7 százalékot, az egy évvel korábbi 15,0 százalék után. A Gartner is 16,7 százalékos részesedést mutatott ki a Lenovonak a szóban forgó negyedévre, az előző negyedévi 14,9 százalék, valamint a tavalyi második negyedéves 14,9 százalék után. 

 

Az elért eredményt a következőképpen kommentálta Jang Jüan-csing(Yang Yuanqing), a Lenovo elnök-vezérigazgatója:

 

 

„Büszkék vagyunk rá, hogy a Lenovo egyértelműen világelső lett a PC-piacon, és ezért a sikerért mind a vevőinknek mind a globális csapatunknak hálásak vagyunk. Ráadásul miközben a PC-piac soha nem látott nehéz időszakot él át, a Lenovo nemcsak növelni tudta a részesedését, hanem jelentősen javítottuk a profitabilitásunkat és még több innovatív terméket tudtunk bevezetni minden piaci szegmensben. A PC-piaci elsőségért folyó küzdelemben mindig vannak hullámhegyek és –völgyek. Szilárd meggyőződésem ugyanakkor, hogy még mindig van lehetőség a további nyereséges növekedésre és újabb úttörő jellegű innovációkra a globális PC-piactéren.”

 

“A PC-piac átalakulóban van, de még mindig egy 200 milliárd dolláros üzleti lehetőségről beszélhetünk. Mi a Lenovonál ebből a lehetőségből többet ragadhatunk meg, mint a versenytársaink, mert az utóbbi négy évben ehhez megfelelő egyensúlyt teremtettünk. Hagyományos területeinken – így Kínában és a globális üzleti PC-piacon – folyamatosan növeltük a részesedésünket és fenntartható profitmotorokra építkeztünk. Mindeközben a világ fejlődő piacain is, ahol ugyancsak vezetők vagyunk, valamint a lakossági PC-k globális piacán, ahol másodikok vagyunk, kellően súlyoztuk és javítottuk a nyereségességünket.  A jövőben is arra fókuszálunk, hogy meg legyen az egyensúly a növekedés és a profitabilitás között a teljes PC-üzletágunkban.”

 

A PC-piacon most elért vezető szerep csak egy mérföldkő azon a hosszabb úton, amely elvezet oda, hogy valódi vezetői lehetünk a „PC Plus” piacnak is, amely magában foglalja a táblagépeket, az okostelefonokat, az okostévéket, és egyéb okos eszközöket. Nagy lépéseket tettünk már ezeken a területeken is. Jelenleg mi vagyunk a világ harmadik legnagyobb okos eszközöket gyártó cége.  Folytatva a sikerreceptünkre fókuszálást, – ami  világos stratégiát, innovatív termékeket, nagyszerű irányítást és egy sokoldalú globális csapatot jelent  - meg vagyok győződve, hogy fő üzletágunkban a PC-bizniszben a jövőben is képesek leszünk a nyereséges növekedés elérésére és egy idő múlva hasonló sikert tudunk elérni a gyorsan növekvő PC Plus piactéren is.”