Hazai fesztiváljaink az internet tükrében

Czipperer Dia, 2013. július 12. 16:25

Az Ace Telekom infografikája elénk tárja, hogyan változott 2008 óta az internetszolgáltatás hazai nagyfesztiváljainkon. Biztosan emlékeztek rá, hogy nem olyan régóta van például kártyás fizetés. A változások, újdonságok, fejlesztések mindennapi példákkal illusztrálva érdekes adatokat tárnak elénk 5 év távlatából.

Már öt éve, hogy az Ace Telekom behálózza hazai fesztiváljainkat (Sziget, Balaton Sound, VOLT, Hegyalja), ami nem tűnik olyan soknak, ám a fejlődés annál szembetűnőbb. Míg 2008-ban csupán egy internetsátor lapult a fesztiválokon, ahhoz kellett internetszolgáltatást létesíteni, addig nézzük meg (lásd a képen), ma hol tartunk.

 

 

És ez a számokban is megmutatkozik: egyre nőtt a végpontok száma, a kábelek sokasága, ami öt év alatt (a példákat szemlélve) nem kis mennyiség és beruházás. Azt hiszem, a fesztiválok adatforgalmának növekedése (5 év alatt 21-szeresére) és a példák magukért beszélnek.

 

Gondolta volna, hogy:

 

- 2013-ban annyi végpontot köt be az ACE Telecom, amennyivel Zamárdi teljes lakossága saját, különálló internetkapcsolathoz juthatna?

- a 2008 és 2013 között felhasznált kábelekkel össze lehetne kötni Zamárdit Budapesttel?

- hogy az idén felhasznált építési anyagok éppen olyan nehezek, mint 1350 korsó sör?

 

A teljes infografika itt érhető el: ACE_Telecom_Fesztivalok_behalozva_infografika.pdf