Tudományok és Tehetségek Kertje Budapesten

MTI Sajtóadatbank, 2013. szeptember 17. 11:18

Tehetséges fiatal feltalálók, tudósok és vállalkozók mutatják be innovációikat és találmányaikat szombaton a Tudományok és Tehetségek Kertje elnevezésű rendezvényen a budapesti Múzeumkertben, ahol szó lesz az űrkutatásról is.

A fiatal feltalálók és tudósok mellett sikeres ifjú magyar vállalkozók, sportolók és művészek vesznek részt az interaktív rendezvényen, ahol intelligens robotokat, tűztornádót, elektromossággal kapcsolatos kísérleteket és más érdekességeket mutatnak be a műszaki és természettudományok világából - közölték a szervezők az MTI-vel.
 

Bartók Marcell, az esemény főszervezője szerint a rendezvény egyik fontos célja, hogy bemutassák az érdeklődőknek a különböző területeken sikeres és tevékenységükkel kortársaikra ösztönzően ható magyar fiatalokat. A vállalatok, a kutatóintézetek és a fiatal feltalálók maguk számolnak be a látogatóknak az újdonságokról.
 

A Tudományok és Tehetségek Kertje elnevezésű rendezvényt az idén harmadik alkalommal megrendezett Jövő Hídja program folytatásaként indítják el szombaton. Az esemény az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett pályázati támogatásból valósul meg.

Kulcsszavak: tudomány

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05