Hazai ERP-felmérést készít az XAPT

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 25. 10:04

Átfogó felmérést indított az XAPT, amelynek segítségével a vállalat reális képet szeretne kapni a vállalatirányítási rendszerek hazai elterjedtségéről, használatáról. A hiánypótló kutatás olyan területekre is kiterjed, amelyek nem tartoznak közvetlenül egy ERP megoldás hatáskörébe, de fontosak lehetnek a vállalati működés szempontjából.

A hazai központú, de a vállalatirányítási rendszerek területén világszinten jelenlévő XAPT egy online felmérés keretében szeretné feltérképezni a magyarországi ERP rendszerek használatával kapcsolatos szokásokat.

 

A vállalat többek között arra kíváncsi, hogy melyek a legelterjedtebb rendszerek, a telepített megoldások mennyi idő alatt, mekkora költséggel, illetve milyen mértékű testreszabással kerültek bevezetésre. A kifejezetten a felhasználókra koncentráló felméréssel az XAPT arra is keresi a választ, hogy egy ERP rendszer milyen módon könnyíti meg a munkavállalók életét, és a felhasználók mennyire elégedettek a vállalat szoftveres megoldásaival. Az XAPT a vállalatirányítási rendszerek mellett a vállalatok egyéb működési területeinek szoftveres lefedettségéről, illetve a várható informatikai fejlesztések irányáról is tájékozódni szeretne a kutatás során.


„Ezzel a kutatással nem csak a hazai vállalkozások ERP rendszerekkel kapcsolatos tapasztalatait szeretnénk felmérni, hanem az egyéb területek szoftveres lefedettségét és a felhőalapú megoldások iránti igényeket is fel szeretnénk térképezni” – nyilatkozta Ambrus Zsolt, az XAPT Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. „Az XAPT bátorítani szeretne minden hazai felhasználót a kérdőív kitöltésére, hogy pontos és átfogó képet kaphassunk a magyar informatikai viszonyokról.

A Nagy ERP Felmérés 2013 néven futó webes felületen zajló felmérés pár perc alatt kitölthető, a kutatás résztvevőinek a kérdőív kitöltése után az XAPT automatikusan elküldi a 25 legnépszerűbb rendszer listáját, így a válaszadó össze tudja hasonlítani saját felhasználói tapasztalatait másokéval.

A kérdőív az alábbi linken érhető el:
http://kerdoiv.erpvalasztas.hu/index.php
 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05