IVSZ: Közérthetően a felhőről kis- és középvállalatoknak

forrás: Prím Online, 2013. október 18. 15:22

Az IVSZ Adatközpont és Felhő Munkacsoportja szakmai napot tart október 30-án a Corvinus egyetemen, amelynek témája az adatközpontok és a felhő alapú technológiák gazdasági, jogi és technikai hátterének bemutatása lesz. 

Az IVSZ elsősorban hazai kis- és középvállalatok döntéshozóit várja a gyártó- és szállító független eseményre, de az informatikusok és rendszergazdák is találnak majd érdekes, új témákat. A workshop résztvevői nyomtatva is megkapják az IVSZ szakértői által összeállított adatközpontokkal és felhő megoldásokkal kapcsolatos fogalomtárát, amely letölthető a szervezet weboldaláról is.

 

„Az adatközpontokhoz és a felhő alapú megoldásokhoz kapcsolódó új trendek Magyarországon is terjedőben vannak, ezért úgy gondoljuk, hogy a hazai vállalkozásoknak is előnyös, ha minél előbb megismerik, sőt kihasználják az új technológiákban rejlő lehetőségeket. Az IVSZ gyártóktól és konkrét megoldásoktól függetlenül szeretné bemutatni a hazai kis- és középvállalati szektor számára az új innovatív technológiákat, ezek előnyeit és azokat a releváns információkat, amelyek segítenek a megfelelő felhőszolgáltatás kiválasztásában." – mondta Béres András az IVSZ Adatközpont és Felhő Munkacsoportjának vezetője.

 

Az eseményen Béres András, az IVSZ Adatközpont és Felhő Munkacsoportjának vezetője fogja bemutatni a munkacsoportot és a hazai adatközpont és felhő piacot a haza kkv szektor képviselőinek. A felhő alapú megoldások gazdasági előnyeiről Drótos György, a Corvinus egyetem docense, az új technológiák biztonságával kapcsolatos kérdésekről pedig Lám István, a titkosított felhőszolgáltatást fejlesztő Tresorit ügyvezetője tart előadást.

 

Dr. Ormós Zoltán ügyvéd a felhőszolgáltatások jogi és adatvédelmi hátterét ismerteti meg a résztvevőkkel, majd Bodnár Ádám, a HWSW főszerkesztője a hazai szaksajtó szemszögéből mutatja be az adatközpont szolgáltatásokat és a felhőt. Vállalati oldalról a Dreher és az Evobit képviselői osztják meg tapasztalataikat, bemutatják miért döntöttek a felhőszolgáltatások bevezetése mellett és milyen tapasztalatokat szereztek a bevezetés óta eltelt időszakból.

 

A workshop résztvevői nyomtatva is megkapják az IVSZ szakértői által összeállított adatközpontokkal és felhő megoldásokkal kapcsolatos fogalomtárát, amely letölthető a szervezet weboldaláról is. Ez a gyűjtemény összefoglalja és egyértelművé teszi az iparágban használt terminológiát, így a fogalomtár tudásbázis és munkaeszköz is egyben minden piaci szereplő számára.

 

A rendezvény 2013. október 30-án, a Budapesti Corvinus egyetem III. előadótermében lesz. Az eseményen a részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Részletes program és a jelentkezéshez szükséges online formula az IVSZ weboldalán található.

 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50