Jól muzsikál mobilfronton az LG

Negyedéves pénzügyi jelentés az LG-től

Czipperer Dia, 2013. október 24. 17:13

Az LG közzétette harmadik negyedéves pénzügyi eredményeit, amely a mobileszközök dinamikus növekedését támasztja alá.

Az LG pénzügyi jelentése szerint a vállalat harmadik negyedéves árbevétele 12,52 milliárd dollár volt, ami 27%-os növekedést jelent az előző negyedévhez képest. A mobil szegmens is szépen növekszik, a vállalat 24%-os éves növekedést mért ezen a téren.

 

Mindegyik részleg külön-külön számolt be a bevételekről, melyek közül a mobilpiac növekedett a legnagyobb mértékben. Az LG rekordmennyiségű mobiltelefont értékesített a Q2-es időszakban, 12,1 millióra rúgott a számuk. A vállalat megerősítette, hogy a harmadik negyedévben (Q3) is 12 millió készüléket adott el.

 

Ám ez valójában elveszett pénz, hiszen egyre többet költenek a marketingeszközökre a fokozódó verseny miatt. Fontos kitűnni a tömegből, így például arra is nagy hangsúlyt fektetnek, hogy az LG G2 hátsó gombjait is népszerűsítsék a felhasználók körében.

 

A TV részlegen viszont már nem muzsikál ilyen jól a vállalat, inkább lefelé csúszik a lejtőn. Az otthoni házimozi rendszerekből származó bevételek a tavalyi évhez képest 7 %-kal estek vissza. Ezért az alacsony keresletet és eladási árakat okolják, ám ott vannak az új OLED és UHD TV-k, amelyek akár fordított pályája is állíthatják ezt a szegmenst.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05