Megtámadta az Anonymous az ukrán vámőrséget

MTI Sajtóadatbank, 2013. november 18. 10:58

Az ukrán külügyminisztérium elektronikus postája után most az állami vámszolgálat szervereit törte fel az Anonymous nemzetközi hackercsoport - hozta nyilvánosságra vasárnap az ukrán média.

A hackercsoport ukrajnai tagjai egy gigabájtnyi titkos anyagot tettek közzé honlapjukon. A dokumentumokat az odesszai vámőrség szerverének feltörésével szerezték meg. Állításuk szerint olyan dokumentumokra bukkantak, amelyek a Duna menti és a Fekete-tengeri régióban zajló kőolaj- és földgáz-kereskedelemben véghezvitt törvénytelen műveletekről, megvesztegetésekről szólnak, valamint korrupciós sémákat tartalmaznak.
 

A hackerek közölték, hogy az információk javarésze az ukrán állami vámszolgálat korábbi vezetőjével, Ihor Kaletnyikkal kapcsolatos, aki azután hagyta el a posztot, hogy a Kommunista Párt listáján képviselői mandátumot szerzett a tavaly októberi parlamenti választásokon. Kaletnyik jelenleg a házelnök első helyettese.
 

Az Anonymous október végén jelentette be, hogy feltörte az ukrán külügyminisztérium elektronikus postáját, majd kőolaj- és földgáz-kereskedelemmel kapcsolatos leveleket tett közzé weboldalán. A szervezet ukrán tagozata akkor videóüzenetben jelentette be, hogy megkezdték a "Függetlenség" nevű hadműveletet. Kinyilvánították, hogy ellenzik Ukrajna európai integrációját, s azt szeretnék, ha Ukrajna az EU-tól és Oroszországtól is egyaránt független maradna.

Kulcsszavak: security hacker Anonymous

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05