A Microsoft elismerte az Xbox One problémáját

Czipperer Dia, 2013. november 25. 16:51

Az Xbox One játékkonzolt gyártó Microsoft beismerte, hogy máris hibát észleltek a még egy hete sem piacon lévő vezérlőnél. A felhasználók a meghajtónál tapasztaltak problémát.

Alig pár napja, hogy megjelent az Xbox One, a PS4 kihívója, máris arról szólnak a hírek, hogy problémák vannak a meghajtóval. Néhány felhasználó arra panaszkodott, hogy a meghajtó nagyon erős hangokat ad ki, és hiába próbálták behelyezni a meghajtóba a lemezt, sok esetben nem olvasta be a készülék.

A Microsoft ugyan beismerte a hibát, úgy nyilatkozott, hogy ez a hiba csak néhány felhasználót érint. Az Xbox One pénteken landolt a piacon, és már az első napon több mint egymillió kelt el belőle.

 

Több mint 150-en léptek kapcsolatba egymással a Kotakun (játékportál), ahol mindannyian azt állítják, hogy gond van a konzoljukkal. Volt, aki videót is töltött fel arról, pontosan hogy jelentkezik a probléma.  A Microsoft állítása szerint már dolgozik azon, hogy az érintett felhasználók új konzolokat kaphassanak.

 

Sajnos nem ez az elő ilyen probléma az Xboxok esetében. A korábbi (2005-ös) Xbox 360-nál is adódtak problémák. Akkor a felhasználók olyan hardverhibáról számoltak be, amelynél három piros fény villog a készülék elején, majd ezután a konzol használhatatlanná válik. A probléma „red ring of death” néven vált ismertté.

 

 

 

Forrás: BBC.co.uk

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05