Már több a nő a 35 évesnél idősebb internetes játékosok között

MTI Sajtóadatbank, 2013. november 26. 08:16

Már több a nő az internetes játékok 35 évnél idősebb felhasználói között - derült ki egy online játékokról készült, hétfőn közzétett felmérésből. A comScore, a világ vezető internetes analitikai társaságának adatai szerint az online játékosok száma 2013 végére várhatóan meghaladja az 1,2 milliárdot.

Bár az online játékok továbbra is rendkívül népszerűek a 15-24 éves fiúk körében, a nők száma már meghaladja a férfiakét a 35 év felett korosztályban - tudósított a The Daily Telegraph online kiadása a játékokat üzemeltető Spil Games holland vállalkozás frissen közzétett kutatásáról. A felnőtt nők elsősorban azért játszanak internetes játékokat, hogy kitörjenek a napi rutinból, és közben élénkítsék a gondolkodásukat is. Ez a női korosztály leginkább a kirakós, puzzle-szerű, összeillesztős és a madzsonghoz, a kínai dominóhoz hasonló játékokat szereti.
 

Az online játék a tizen- és huszonéves lányok közt is népszerű. Ők a szerepjátékokat kedvelik, mert segítségükkel felfedezik, milyen lesz a felnőtt életük. A jelentés szerint az őket körülvevő világból felismert helyzetek eljátszása - például úgy tesznek, mintha lenne állásuk vagy gyermekük - abban segít nekik, hogy függetlennek érezhessék magukat. A főzős, öltöztetős, állatgondozós játékokat különösen a lányok közt népszerűek, a fiúk pedig a versengős, sportos és akciós játékokat kedvelik, melyekben a magas pontszám jelenti a sikert, nem a kreativitás.
 

"A lányok szeretik a kreativitásukat megosztani másokkal, szeretik megmutatni a barátaiknak, mit készítettek - olvasható a jelentésben. Sok ilyen játék több nemzedéket is vonz, az anyák rendszeresen együtt "főznek" például a lányukkal a Sara főzőiskolája (Sara's cooking class) című játékban. "A modern játékosok mindig, mindenütt játszanak. Kezdhetik reggel, munkába menet a buszon vagy a vonaton az okostelefonokon, nap közben folytathatják a számítógépeken vagy laptopokon, este otthon pedig tovább játszhatnak a táblagépeken" - olvasható a jelentésben.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09