Egy új weboldal segít kideríteni, hogy feltörték-e e-mail fiókunkat

Czipperer Dia, 2013. december 9. 10:28

A haveibeenpwned.com weboldal segíti a felhasználókat abban, hogy tájékoztatja őket, ha feltörték fiókjukat. Több incidens kapcsán is ellenőrizhetjük, vajon a mi fiókunk is az áldozatok" között volt-e.

Nemrég számoltunk be róla, hogy több mint 2 millió jelszó került veszélybe. Érthető, hogy sokan kétségbeestek, egy weboldal segít kideríteni, mi is áldozatul estünk-e.

 

Amint bármi furcsaságot észlelünk az e-mail fiókunkkal kapcsolatban, illetve nem tudunk belépni, a PWN oldalára ellátogatva meggyőződhetünk arról, bárki nem illetékes hozzáfért-e fiókunkhoz. Az oldalon csak be kell írni az e-mail címünket, majd a „pwned?” gombra kattintva megmutatja, van-e okunk az aggodalomra. Amennyiben nincs, akkor a felhasználók ezzel az üzenettel fognak találkozni: „Good news – no pwnage found!”

 

 

A weboldalon azt ellenőrizhetjük, hogy a korábbi adatszivárgások esetén áldozatul esett-e fiókunk is a támadóknak: az Adobe Systems ellen irányuló támadásnak (idén), a 2012.es Yahoo, a 2011-es Sony és Stratfor, illetve a 2010.es Gawker incidensnek.

 

Az oldalt egy ausztrál szoftvertervező, Troy Hunt hozta létre azzal a céllal, hogy egyszerre több adatmegsértés kapcsán is ellenőrizhessük e-mail fiókunk biztonságát, hiszen korábban csak egy-egy incidens kapcsán tudtuk ezt megtenni. Ez azért is lényeges, mert sok felhasználó ugyanazt az e-mail címet használja több szolgáltatásnál is.

 

Forrás: Übergizmo.com

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50