Mit tenne a Sony a karácsonyfád alá?

forrás: Prím Online, 2013. december 20. 09:38

A Sony széleskörű termékportfóliójának köszönhetően elég egyetlen márkaüzletbe betérni, és máris megtaláljuk a tökéletes ajándékokat a család minden tagja számára. Idén karácsonykor a Sony ajándékötlet listája garantáltan segít a vásárlásban. Legyen szó a zene, a fotózás, a számítógép, vagy az extrém sport szerelmeseiről, mindenkinek megtalálhatjuk a legjobb ajándékot. 

Ragadja meg a pillanatot

 

Az októberben bemutatott Cyber-shot DSC-QX10 és DSC-QX100 Smart Lensekkel új távlatok nyíltak meg az okostelefonnal való fotózásban. A könnyű, zsebben hordozható kiegészítőket bármely okostelefonhoz csatlakoztatva drámai változást tapasztalhatunk, legyen szó fénykép vagy videó készítéséről. A prémium fényképezőgépekkel vetekedő képminőség és kreatív funkciók mellett a DSC-QX10-et és DSC-QX100-at nem szükséges fizikailag csatlakoztatni a telefonhoz, melynek köszönhetően eddig elképzelhetetlen lehetőségek tárulnak fel a képrögzítés terén, amely teljes szabadságot enged a kreativitásnak és valóban új élményt hoz a fotózásba.

  

Azoknak, akik a minőségi képkészítést csakis egy professzionális eszközzel tudják elképzelni, de szívesen lemondanának a cipekedésről javasoljuk, hogy próbálják ki a Sony NEX-5T fényképezőgépet. A zsebméretű készüléket a DSLR gépekre jellemző fotózási és modern hálózati funkciókkal látták el, emellett képességei letölthető alkalmazásokkal is fejleszthetők. A 16,1 megapixeles APS-C érzékelővel, gyors autofókusszal, NFC-kompatibilis és Wi-Fi funkcióval ellátott zsebméretű kompakt géppel még gyenge fényviszonyok között is kontrasztos és részletekben gazdag képek és Full HD videók készíthetőek.

  

Nem mindenki szeret bíbelődni a beállításokkal, de elvárja a kristálytiszta képet és az élethű színeket. A 18,2 megapixeles felbontású képeket készítő stílusos Cyber-shot WX300 kompakt fényképezőgép a legfejlettebb optikai rázkódásvédelemmel és szélesebb vakutartománnyal rendelkezik, emellett minden eddiginél több fényképezési szituációt képes felismerni. A számos kényelmi funkcióval felszerelt fényképezőgép újdonsága, a Beauty-Effect, ami simább, ráncmentes bőrt varázsol, a félig lezárt szemeket tágabbra nyitja, kifehéríti a fogakat és csökkenti a homlok becsillanását.

 

Vannak olyan élmények, amelyeket nem lehet elmesélni. Az ilyenekre fejlesztette ki a Sony a mindössze 65 grammos és hihetetlenül ellenálló HDR-AS30V Action Cam készülékét.

A 170°-os ultraszéles látószögű Carl Zeiss Tessar objektívvel, Exmor R CMOS érzékelővel és SteadyShot funkcióval felszerelt Full HD videokamera állandó társ a rázós utakon, legyen az földön, vízben vagy levegőben, az élményt pedig rendkívül egyszerűen, akár azonnal megoszthatja az egyérintéses NFC csatlakozás vagy a beépített Wi-Fi segítségével. Érdemes beszerezni hozzá az RMLVR1 távvezérlőt is, amely pofonegyszerűvé teszi a felvételkészítést a legextrémebb környezetben, még kesztyűben is.

  

Zene füleinek

 

A presztízs szó eredeti jelentése káprázat, varázslat. A Sony Music Entertainment művészeinek közreműködésével kifejlesztett MDR-1RBT Prestige vezeték nélküli fejhallgató egyetlen feltöltéssel akár 30 órára biztosítja a minőségi zenehallgatás utánozhatatlan élményét. A napjaink zenei stílusaihoz kifejlesztett High Definition meghajtóegység minden hangot úgy ad vissza, ahogy azt a művész megálmodta, legyen szó mély szubbasszus tartományról, középső frekvenciákról vagy magas hangokról. Az MDR-1RBT egyetlen mozdulattal összekapcsolható az NFC-képes készülékekkel, a Bluetooth segítségével pedig bármilyen más Bluetooth-kompatibilis eszközhöz könnyedén csatlakoztatható. A fejhallgató fülre illeszkedő, kényelmes kialakítása és tökéletes szigetelése pedig a nyugodt zenehallgatást biztosítja.

 

A stílus, a kényelem és a minőség egyesül a Sony MDR-XB400 fejhallgatóiban. Az Advanced Direct Vibe Structure technológia sub-basszus tartományt minden eddiginél mélyebben és élettel teltebben adja vissza, míg a 100 dB/mW-os hangérzékenység és a széles, 5–22 000 Hz-es frekvenciatartomány részlet gazdag és dinamikus magas- és mélyhang visszaadást garantál. Az összehajtható fejhallgató egyszerűen hordozható és tárolható, a finom varrású fej- és fülpárnáknak köszönhetően pedig rendkívül kényelmes viselet.

  

A Sony 2.1 csatornás, vezeték nélküli hangszórójával olyan helyekre is zenét csempészhetünk, ahonnan eddig ez hiányzott. A könnyű, de strapabíró SRS-BTX500 házon belül, de a szabad ég alatt sem vall szégyent, és megközelítőleg 10 órán keresztül garantálja a torzításmentes zenei aláfestést. Garantáltan a hölgyek kedvence lesz a karcsú kialakítású, fehér színben is elérhető SRS-BTX300 hangszóró, amely 8 órás üzemidőt ígér, és segítségével elkerülhetőek a lakásban kellemetlenül tekergő zsinórok. A lejátszani kívánt zeneszámok az NFC-képes okostelefonokról vagy táblagépekről egyetlen mozdulattal a hangszórókra irányíthatók, a korábbi generációs készülékek pedig Bluetooth kapcsolattal is csatlakoztathatók az eszközökhöz. Ha zenehallgatás közben telefonhívás érkezik, az SRS-BTX500 és SPS-BTX300 készülékek kihangosításra is használhatók. 

 

Instant segítség

 

Bármennyire kellemetlen, szinte mindenkivel előfordult már, hogy a legrosszabb pillanatban merült le az okostelefonja. Hogy a probléma gyorsan és egyszerűen orvosolható legyen, érdemes beszerezni egy CP-V3 hordozható USB töltőt, amely bármely androidos okostelefon, iPhone, Windows Phone és Blackberry tulajdonos számára kényelmes, gyors és egyszerű megoldást jelent. A mindössze 84 g tömegnek és a 19 mm vastagságnak köszönhetően a készülék akár zsebben is könnyen elfér. A stílusos töltő fehér, pasztellkék és lila színben is elérhető, így mindenki megtalálja a telefonjához és ízléséhez leginkább illeszkedő eszközt.

 

Azokat, akikkel gyakran előfordul, hogy hosszabb ideig nem jutnak feltöltési lehetőséghez, mindenképpen érdemes meglepni egy igazán ütőképes instant töltővel. A CP-F5 hordozható töltő 5000 mAh akkumulátorkapacitással rendelkezik, amely elegendő az okostelefon kétszeri teljes feltöltéséhez, ráadásul a töltés közbeni használat funkciónak köszönhetően egy hálózati csatlakozással egyszerre töltheti fel telefonját és az ultravékony töltőt. 

 

Nézze, mint a moziban

 

A legtöbben karácsonykor érzik úgy, hogy most jött el az ideje, hogy az egész családot meglepjék egy új televízióval. A Sony BRAVIA W9 tv-készülékekben a legmodernebb technológia garantálja a kiemelkedő szórakozás élményét. A TRILUMINOS képernyők széles színskálája természetesebb, élénkebb színvilágot biztosít, a QuantumDot technológiának köszönhetően pedig immár a legnehezebben reprodukálható színárnyalatok, a piros, a kék és a zöld is valóságossá válnak. A készülékek a Sony egyedi X-Reality PRO képjavító motorjával is felszereltek, így eddig soha nem látott megjelenítést nyújtanak a felhasználónak. A kristálytiszta képet - a Sony esetében természetesen - lenyűgöző hangminőség egészíti ki. A készülékek természetesen beépített Wi-Fi-vel és NFC technológiával, valamint beépített internetes böngésző és a Youtube, Twitter, Skype és Facebook alkalmazásokkal rendelkeznek.

 

Mindenki kedvenc kütyüje

 

Az idei karácsony egyik slágerterméke kétségkívül a tablet. Azoknak, akik ebben az eszközben is a kiemelkedő képminőséget, a gyorsaságot és a sokoldalúságot keresik, nem érdemes kompromisszumot kötniük. Az Xperia Tablet Z a piac legkönnyebb, legvékonyabb és leginkább vízálló táblagépe 25,6 cm-es HD Reality kijelzővel, Snapdragon S4 Pro négymagos 1,5 GHz-es processzorral, 2 GB RAM memóriával, kifejezetten mobileszközökhöz fejlesztett, 8,1 megapixeles CMOS Exmor R kamerával és 2,2 megapixeles első kamerával rendelkezik. Egy igazi szórakoztatóközpont, amit érdemes komolyan venni.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05