A Sony új BRAVIA tévéi a képminőségre helyezik a hangsúlyt

forrás: Prím Online, 2014. január 7. 18:11

Tavasszal kerülnek piacra a BRAVIA televíziók új modelljei. 3 sorozat 7 készüléke rendelkezik majd 4K felbontással, mellettük 6 sorozatban összesen 14 Full HD modell mutatkozik be.

Az új BRAVIA tévék a képminőségre helyezik a hangsúlyt: az új X-tended Dynamic Range™ PRO™-nak köszönhetően a képek még erőteljesebbek és világosabbak, mint valaha. A széria csúcsmodellje képminőség szempontjából a BRAVIA X95, melynek X-tended Dynamic Range PRO™ technológiája még erőteljesebb fekete színt, finomabb színátmenetet eredményez.



A sportrajongók számára a 4K/60p a legideálisabb képminőség a gyorsan mozgó tartalmak megjelenítéséhez, az új Sony 4K tévéken pedig tisztán látszik a különbség, mivel minden darab támogatja a legújabb HDMI 2.0 csatlakozókat. A készülékek ezen kívül kompatibilisek az MHL 3.0 szabvánnyal, melynek köszönhetően okostelefonokról és tabletekről is tudunk 4K minőségű tartalmakat megjeleníteni a képernyőn. A HEVC kodek dekódolására is alkalmas új dekóder ezenkívül internetes 4K/60p tartalmak – például Netflix – visszajátszására is alkalmas.
 
A 4K modelleken minden képkocka tűéles a 4K X-Reality™ PRO technológiának köszönhetően. Akár 4K, akár HD minőséget nézünk, a Sony egyedülálló 4K képadatbázisa biztosítja az élethű textúrát, a drámai színeket és kontrasztot.
 
A Sony saját fejlesztése, a TRILUMINOS™ Display az új modellekben is életre kelti a színeket, a TRILUMINOS™ Colour technológiát támogató Sony fényképezőgépek és kamerák képei pedig tökéletesen élethűen jelennek meg a képernyőn.



Innovatív forma „Wedge”

Az új, kifinomult dizájnnak köszönhetően a BRAVIA tévék a nappali stílusos kiegészítőivé válnak. A vakmerő forma elsősorban a tévék stabilitását növeli, amely az egyre növekvő képernyőméretek korában kiemelten fontos szerepet kap. A televízió súlypontjának csökkentése a hagyományos tévékhez képest kisebb talapzatot igényel, amelynek köszönhetően a készülék közvetlenül a falhoz, illetve egy keskeny asztalra is helyezhető.

Egyes modellek új port replikátort is tartalmaznak, mely egyszerűsíti a kábelrendezést anélkül, hogy rontana a látványon: a játékkonzoloktól a Blu-ray lejátszókig minden csatlakozókábel rendezetten helyezkedik el a hátsó részen.



Erőteljesebb, tisztább új BRAVIA hangzás


A BRAVIA X9 továbbra is tiszta és erőteljes, teljes körű hanghatást nyújt az előre néző mágneses folyadék csillapítású hangszóróknak köszönhetően, a tökéletes hatás érdekében pedig a dizájn részét is képező üvegszálas borítás csökkenti a hangtorzulást.
A Wedge kialakítással rendelkező készülékekben felszabadult területen a Sony legújabb belső mélynyomóval ellátott hosszú csatornás hangszórója (Long Duct Speaker) kapott helyett. A forma a hangszóró kapacitásának növekedését, erőteljesebb basszust és kevesebb hangtorzulást eredményez.

Az idei BRAVIA paletta újdonsága a Clear Audio+. A kiváló minőségű hangzás érdekében az új technológia kombinálja a Sony egyedülálló digitális hangfeldolgozó fejlesztéseit, melynek köszönhetően tisztább hangot, szélesebb hangtartományt és minden eddiginél élethűbb hangminőséget ér el.

Mindezek mellett gazdag és erőteljes mély basszushangokkal gazdagítja az otthoni nagyképernyős élményt az opcionális vezeték nélküli mélynyomó, az SWF-BR100. A kábel nélküli átjátszó egyszerűen a készülékhez illeszthető, és automatikusan behangolódik a fázisok vagy frekvenciák levágására.

Az igazán élményszintű hanghatásért a Sony kiegészítésként ajánlja a stílusos HT-CT770 hangprojektort vagy a HT-XT1 tévé alá helyezhető hangsugárzót. A tökéletes 5.1-es hangzáshoz a BDV-N9200W otthoni mozirendszer a legmegfelelőbb választás, mely életre kelti a Blu-ray lemezek film- és hanganyagait mágneses folyadék csillapítású hangszóróival. Ez a surround hangegység a Sony egyedülálló digitális hangfeldolgozási technológiájának használatával nyújt olyan élethű élményt, mintha koncerten vagy moziban lennénk.



Gyorsabb, könnyedebb szórakoztatás


Az új Sony televíziók kiváló képminősége és hangzása egyedülálló felhasználói élménnyel párosul. A BRAVIA intuitív új felületén, a One Flick Entertaimenten a tartalmak böngészése egyszerűbb, mint valaha. A kezdőképernyőn rendezett kategóriák sorai találhatók, melyek segítségével könnyen navigálhatunk, de böngészés közben válogathatunk például a legnagyobb nézettségű tévéműsorok, internetes videoajánlások, barátaink feltöltött fotóalbumai és saját felvett programjaink között is. 

A gyors indítás rögtön a kívánt tartalomra visz: a modellek kevesebb mint 2 másodperc alatt bekapcsolnak. Az olyan alkalmazások, mint a YouTube pedig pillanatok alatt indíthatóak a kezdőképernyőről.

A tévé irányítása gyerekjáték a One-Flick távirányító segítségével, az új távirányító tappipaddal van ellátva ,melyet még csak a készülék irányába sem kell tartanunk. A beépített NFC egyszerű vezeték nélküli csatlakozást tesz lehetővé más mobileszközökkel: az egyérintéses tükrözéssel azonnal megoszthatjuk a képernyőn az okostelefonunkon található tartalmakat.

A teljesen új Social Viewing opció interaktív közösségi élménnyé varázsolja a tévénézést. Követhetjük mások Twitter üzeneteit a műsor közben, vagy a beépített mikrofon és kamera segítségével akár ismerőseinkkel is beszélgethetünk a Skype alkalmazáson keresztül. A videó minősége kiváló marad még kevés fény esetén is, a Sony technológiája pedig visszhangmentes és tiszta hangzást garantál.

A Live Football mód élethű stadionélményt nyújt meccsnézés közben, az új felület még a FIFA friss információit és híreit is megosztja velünk. A kommentátor hangját pedig egy gombnyomással elnémíthatjuk, amikor csak az izgalmas történésekre szeretnénk koncentrálni.

A BRAVIA készülékek új palettája 2014 tavaszán kerül a boltokba Európában.
 

Kulcsszavak: Sony televízió TV

TV ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09