A Gran Turismo játékosok nyertek a 24 órás dubai autóversenyen

forrás: Prím Online, 2014. január 15. 08:12

A Nissan PlayStation GT Academy 2013-as győzteseiből és a GT Academy történetének első nyerteséből álló csapat saját kategóriájában megnyerte a dubai 24 órás autóversenyt. A GT Akadémia számára ez volt a dubai 24 órás futam első győzelme.

Dubai volt az első nemzetközi versenye az európai Miguel Faiscanak, a német Florian Straussnak, az amerikai Nick McMillennek, valamint az orosz Stanislav Aksenovnak, azaz a 2013-as Nissan PlayStation GT Academy győzteseinek. A Gran Turismo® 6 legújabb csillagai bebizonyították, hogy lehetséges a sikeres váltás a virtuális játékból a valódi autóversenyre. A 123 Nissan 370Z Nismo versenyautót vezető csapat mindössze 3 hónap felkészülést követően kategóriagyőztesként ért célba egy olyan versenyen, ahol önmagában a bennmaradás is hatalmas teljesítménynek számít.

 

„Életünk első ilyen kaliberű versenyeként célunk elsősorban a tapasztalatszerzés volt. Mindenképpen szerettük volna sikeresen befejezni a futamot, de még mindig hihetetlen számunkra, hogy meg is nyertük” – nyilatkozta Miguel Faisca, majd hozzátette, hogy bár rendkívül élvezte a futamot, nagyon kemény napon vannak túl, hiszen nem volt olyan kör, ahol nem kellett volna előzni, vagy nem előzték volna meg őket.

 

„Az elmúlt három évben először harmadikként, majd a második és most az első helyen végeztem a dubai 24 órás futamon” – foglalta össze eddigi 24-órás autóversenyzői tapasztalatait Lucas Ordonez, a Nissan PlayStation GT Academy történetének első győztese. „Ez a verseny mindig kiemelten fontos esemény számomra, az új győztesek számára pedig mesébe illő teljesítmény” – tette hozzá a versenyző.

 

A Karun Chandhok, James Moffat, Tor Graves és Ashley Oldfield alkotta másik, szintén nemzetközi Nissan GT Academy csapat is kiemelkedő teljesítményt ért el a versenyen, hiszen 126 Nissan 370Z Nismo versenyautójukkal a dobogó harmadik fokára jutottak.

 

„Nekünk nem indult szerencsésen a futam, de kitartóan küzdöttünk, és jutalmul végül mi is a dobogóra állhatunk” – jegyezte meg a versenyről Karun Chandok, a nemzetközi Nissan GT Academy csapat indiai versenyzője. „Nagyon tanulságos tapasztalat volt ez számomra, hiszen eddig csak kívülállóként láthattam ilyen jellegű futamokat. Jó volt látni, hogy ezek a srácok a legtöbbet tudták kihozni a kapott lehetőségből” – méltatta a nyertes GT csapat teljesítményét az autóversenyző.

 

A Nissan Global Motorsport igazgatója, Darren Cox büszke arra, hogy a versenyen indított 9 különböző nemzetiségű autóversenyzőből álló csapatának minden tagja dobogóra jutott. Az eredmény kiválóan illusztrálja a GT Academy és a Nissan Motorsport nemzetköziségét, amelyet a jövőben további országokra szeretnének kiterjeszteni.
 

Kulcsszavak: játék Sony

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05