A robotok is legyőzhetők [Videó]

Egy ping-pong meccsen maradt alul a robotkar

Czipperer Dia, 2014. március 12. 14:04

Egy német ping-pong bajnok legyőzött egy robotot Sanghajban.A kínai robotgyártó Kuka vállalat által kifejlesztett robotkar egy játszmában alul maradt.

A robotok sem legyőzhetetlenek. A Kuka által fejlesztett robotkar, az Agilus csúnya vereséget szenvedett a német asztalitenisz bajnoktól. Timo Boll tegnap a robotkar ellen győzedelmeskedett Sanghajban. Sajnos a mérkőzést nem közvetítették élőben, de a Kuka kereskedelmi céllal készített egy videót, amelyben részletek láthatók egy a robotkar és a bajnok közti összecsapásából.

 

Néhol lassított felvételt látunk, a Mashable szerint azért, mert talán a két ellenfél mozgása túl gyors volt ahhoz, hogy normál rögzítés mellett jól látszódjanak az egyes mozzanatok.

 

Úgy tűnik, a bajnok valóban legyőzte a robotot, ám nem biztos, hogy egy folyamatos mérkőzésről van szó vagy egy többrészes játszmáról. A Mashable arról ír, hogy az sem világos teljesen, hogy a robot hogyan követi pontosan a ping-pong labdát, ugyanis a kuka weboldalán nem említenek olyan képérzékelő szenzort, amely az Agilusban található. Ez azt jelentheti, hogy a robot például külső érzékelőt használhatott a labda követésére.

 

Először a robot vezetett 6-0-ra, ám az eredmény végül 11-9 lett a bajnok javára.

 

)

 

 

Forrás: Mashable.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05