Pénzküldés telefonról telefonra

Az Erste Bank mobilfizetési megoldása egyedülálló hazánkban

Czipperer Dia, 2014. március 13. 11:12

A Cellum fejlesztette az Erste Bank új mobilfizetési szolgáltatását, mellyel hazánkban elsőként telefonról telefonra tudunk pénzt utalni, méghozzá biztonságosan. Az Erste MobilePay névre hallgató megoldáshoz az sem szükséges, hogy a címzett rendelkezzen ehhez szükséges alkalmazással.

Már elérhető Magyarországon az Erste Bank új szolgáltatása az ügyfelek számára, a MobilePay megoldás. Később több olyan ország is csatlakozik a sorba, ahol az Erste jelen van a piacon. A tendert még tavaly írták ki, és indiai és amerikai fejlesztőcsapatokkal versenyezve végül a magyar Cellum Csoport kapta a megbízást.

 

A szolgáltatás immáron használatra kész, segítségével pedig egyik mobiltelefonról a másikra küldhetnek az ügyfelek biztonságos úton pénzt. A megoldás egyelőre Android és iOS rendszerű készülékekre érhető el, még nem tudni, tervezik-e további operációs rendszerek bevonását.

 

Mire jó?

 

Az alkalmazás segítségével telefonról intézhetik az ügyfelek fontos pénzügyeiket, mint például az egyenleg feltöltése, illetve a számlák befizetése, autópálya-matrica vásárlása. Az új MobilePay szolgáltatás pedig mindemellett a telefonról telefonra való pénzküldést is lehetővé teszi, és ehhez csak a küldőnek kell az applikációval rendelkeznie a telefonján.

 

A biztonság is kulcsfontosságú. Sokan az e-bankos illetve netes fizetésekben sem bíznak meg eléggé, egy ilyen megoldás pedig pláne kételyeket ébreszthet. Erről a kérdésről is a Cellum rendszere gondoskodik: a szolgáltatásnál az évek óta hibamentesen működő „eltört titok” technológiát alkalmazzák.

 

Hogyan működik pontosan?

 

A számlabefizetés sokkal egyszerűbb és időtakarékosabb lehet, ha ezt az opciót válasszuk. Elég kiválasztani, milyen típusú csekkünk van, majd a fényképezőgép ikon segítségével be lehet szkennelni az adott csekket. Előfordulhat, hogy a rendszer ez alapján nem ismer fel bizonyos adatokat (ez fényképezőtől is függ), ilyenkor be lehet írni ezeket az adott mezőbe.

 

A pénzküldéshez pedig nem kell megadni mást, mint a címzett telefonszámát. Ha az illetőnek is van MobilePay alkalmazás telefonját, kiválaszthatja, hova szeretné az utalt összeget kapni, amiről a rendszer automatikusan értesíti, ha pedig nem rendelkezik ilyennel, SMS értesítés érkezik a készülékére.

 

Egyebek mellett GPS segítségével is parkolhatunk is autónkkal, ugyanis miután engedélyeztük a helymeghatározást, a rendszer automatikusan felismeri, a telefonkészülék melyik parkolási zónában tartózkodik. Ha esetleg nincs GPS-jel, a zónakódot manuálisan is meg lehet adni.

 

 

 

A szolgáltatásokról bővebben az Erste MobilePay oldalán lehet tájékozódni, az appok pedig letölthetők az AppStore-ból és a Google Play áruházból.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Májusban indul az első SMP Marketing Masters kurzus!

A Magyar Marketing Szövetség elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat. Az SMP Masters magyar nyelvű, programsorozat összesen 5, egyenként 2 napos tematikus kurzusból áll.

2024. április 16. 11:41

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.

2024. április 15. 17:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09