A Flappy Bird alkotója meggondolta magát?

Czipperer Dia, 2014. március 13. 12:21

Nagyjából egy hónapja, hogy a Flappy Bird alkotója kérésére lekerült az alkalmazásboltok virtuális polcairól, most mégis visszatáncolna? Mindez csupán egy ütős marketingfogás volt, vagy valóban érzelmi okai voltak a döntésnek?

Akárhogy is áll a helyzet, a virtuális alkalmazástér tele van Flappy bird klónokkal, melyek mind azt bizonyítják, sikeres volt az eredeti. Olyannyira, hogy szinte hetekig a csapból is a Flappy Bird eltűnése és klónok megjelenése, a velük való küzdelem folyt.

 

Dong Nguyen, az eredeti játék vietnámi fejlesztője talán a fejéhez kapott, hogy még sem a visszalépés volt a legjobb döntés a feszültségek kezelésére. Vagy talán egy jó terapeuta segített neki, esetleg mindez tudatos lépés volt, ki tudja. Mindenesetre a fejlesztő júj játékokkal együtt visszatérésre készül.

 

A férfi egy Rolling Stonesnak adott interjúban beszélt arról, hogy megfontolta a kérdést, és visszaengedné a Flappy Birdöt az alkalmazásboltokba, ám a jövőben újabb verziókat nem tervez. Ha mégis, akkor valami hasonló figyelmeztetéssel találkozhatnak majd a játékosok: „kérlek, adjatok egy kis szünetet”. Mindez azért fontos számára, mert amikor a játék megjelent, sokan kezdték támadni a nintendós grafika miatt, és bizony sok panaszlevél is akadt, melyekben olyan kudarcokról számoltak be (pl. munkahely elvesztése, családi viszályok stb.), melyekért a játékot okolták. Ezek együttvéve sarkallták arra, hogy megszüntesse a játékot.

 

 

Pedig neki mindössze annyi volt a célja a Flappy Birddel, hogy egy egyszerű, könnyen kezelhető játékot alkosson, és, amikor elkezdett a sok pénz befolyni, egyáltalán nem volt boldog. Igaz, vett egy új Mac gépet, és a barátait is meghívta vacsorázni, de valamiért mégsem tudott örülni a sikernek. Sokan például azzal vádolták, hogy egyenesen a Nintendótól lopta el a dizájnt.

 

Nguyen azt is elárulta, hogy jelenleg három másik játékon dolgozik, és nem a Flappy Bird következő verzióján, bár attól sem zárkózik el, hogy az app visszakerüljön a virtuális polcokra. Lesz egy cowboy témájú lövöldözős, egy akció sakkjáték (Checkonaut), valamint egy repülős játék is (Kitty Jetpack), melyek szintén az egyszerűség és a retró dizájn elvét követnék, és a tervek szerint ebben a hónapban szándékozik kiadni.

 

Forrás: Techspot.com; kép: rollingstone.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05