ABI Research: a D-Link a világ vezető Wireless AC gyártója

A D-Link a 11ac routerek 12,7%-val ugrott az élre világviszonylatban

forrás: Prím Online, 2014. március 26. 17:15

Az ABI Research legújabb jelentése szerint a D-Link a Wireless AC otthoni routerek világpiaci vezető gyártója. A jelentés szerint a D-Link 12,7%-os világpiaci részesedéssel rendelkezett 2013 harmadik negyedévében a robbanásszerű növekedés előtt álló új generációs útválasztók értékesítésében.

Az ABI Research a lakossági és vállalati WLAN eszközök piacán jelenlévő valamennyi Wi-Fi gyártó értékesítését vizsgálta kutatásában. A világon összesen 139,1 millió lakossági Wi-Fi routert, hozzáférési pontot és gateway-t értékesítettek 2013-ban.

 

A legnagyobb részarányt még mindig a Wireless N szabványos készülékek képviselték az elmúlt évben, azonban az ABI Research előrejelzései szerint 2014 végére a Wireless AC Wi-Fi eszközök részaránya akár a 45 százalékot is elérheti.

 

“Az ABI kutatási jelentése kiváló visszaigazolás számunkra arról, hogy nem hiába fektettünk rengeteg energiát a Wireless AC termékek kifejlesztésébe, jelentőségük megismertetésébe.” – mondta Kevin Wen, a D-Link európai elnöke.

 

“A Wireless AC a korábbi N szabványhoz képest lényegesen hatékonyabban képes kiszolgálni napjaink növekvő fogyasztói elvárásait, szokásait legyen szó filmek, zenék vezeték nélküli lejátszásáról, egyazon tartalom több eszközről történő eléréséről vagy akár az online játékokról. 2013 nyarán a D-Link a piac legátfogóbb Wireless AC Cloud router kínálatával jelent meg a hazai és a nemzetközi piacon.  Világpiaci vezető szerepünk igazolja erőfeszítéseinket, hogy minden igényre és minden árkategóriában tudjunk Wireless AC szabványos készüléket kínálni.” – fejtette ki Ebinger Norbert, a D-Link Magyarország Képviselet vezetője a D-Link várakozásait az AC piacon.

 

 

A D-Link 2014-ben mindkét irányban tovább szélesítette portfolióját: a kedvező árú Wi-Fi routert kereső, de az új szabvány iránt már nyitott vásárlók igényeire válaszol a GO-RT-AC750 Wireless AC Easy Wi-Fi Router, míg a jelenleg elérhető legmagasabb kategóriában, a Wireless AC1900-as eszközök piacán a DIR-880L Wireless AC1900 Gigabit Cloud Routerrel jelentkezett a D-Link.

 

További információ a Wireless AC technológiáról itt olvasható.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05