Kiszáll az Invitelből többségi tulajdonosa

MTI Sajtóadatbank, 2014. április 3. 07:42

Még az idén kiszállhat az Invitelből a többségi tulajdonos Mid Europa Partners (MEP), külföldi lapértesülések szerint már akár ebben a negyedévben megkezdené a tárgyalásokat a potenciális vevőkkel - írja a HWSW online informatikai hírmagazin.

A TMTFinance nevű gazdasági lap szerint az Invitel értéke jelenleg mintegy 200 és 300 millió euró közé becsülhető. A magazin úgy tudja, hogy a Magyar Telekom, a Vodafone Magyarország, a Telenor Magyarország, illetve a DIGI román tulajdonosa, az RCS&RDS is aktívan érdeklődik a magyar piacon második legnagyobb vezetékes távközlési szolgáltató iránt - számol be róla a portál.
 

A HWSW szerint a lakossági üzletág a versenyjogi aggályok miatt aligha valószínű, hogy a Magyar Telekom kezébe kerülhetne. Az Invitel vezetékes üzletágának megszerzése leginkább a Vodafone számára lehet kecsegtető, ráadásul a tranzakció teljes mértékben illene a Vodafone jelenlegi csoportszintű stratégiájába, míg az kevéssé valószínű, hogy a Telenor Magyarország érdekelt lenne a vezetékes infrastruktúra felvásárlásában - írja a szakportál.
 

A felvásárlással kapcsolatos pletykák kapcsán a HWSW megkereste az Invitelt is, ahol közölték, a cég nem kommentálja a szóbeszédet és a tulajdonosi szándékokról szóló spekulációt.

Kulcsszavak: Invitel CIO +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09