Brutális fizika, Forma 1-es autók, játékkonzolok és etikus hackelés a Simonyi Konferencián

Felszáll a Műegyetem szakkollégiumának első magaslégköri mérőballonja

forrás: Prím Online, 2014. április 9. 14:07

Idén a Forma 1-es autótervezés, a játékkonzolok jövője, a legújabb mobil operációs rendszerek és a hobbi-űrkutatás lesz a BME Simonyi Károly Szakkollégiuma által rendezett XI. tudományos konferencia központi témája, 2014. április 15-én. A magyarországi viszonylatban kiemelkedő, kizárólag egyetemi hallgatók által rendezett IT konferencia már rangos eseménnyé vált a szakértők és érdeklődők körében.

A Műegyetem Informatika (I) épületében 13:00-18:00 óra között tartó rendezvényen jelen lesznek a műszaki szakterületek képviselőinek legnagyobbjai. Hollandiából repül a konferenciára Jan Jongboom, a Firefox OS vezető fejlesztője, aki előadást tart a legújabb mobil operációs rendszer felépítéséről és alkalmazásairól. Ezután a világ legnagyobb szoftvercége, a Microsoft a játékkonzolok jövőjébe vezeti be az érdeklődőket. A szoftveróriás képviseletében Velvárt András (a világ 14 Kinect MVP-jének egyike) az újfajta irányítási módokban rejlő lehetőségekre hívja majd fel a hallgatóság figyelmét. Ezek mellett Veres Szentkirályi András tolmácsolásában szó lesz az etikus hackelésről, a BOSCH pedig az önműködő autós közlekedésről fog bemutatót tartani.

A Simonyi Károly Szakkollégium által rendezett eseményen jelen lesznek a világ legnagyobb fejlesztőcégei, úgymint az NNG, az National Instruments, a ThyssenKrupp vagy az Accenture. A látogatók azt is megtudhatják majd, hogyan lehet elhelyezkedni a legmenőbb munkahelyeken, avagy mit és hogyan kell mondani egy állásinterjún. A gyakorló szakmai munkát már a tanulmányok alatt érdemes elkezdeni, ennek lehetőségeit a Schönherz Iskolaszövetkezet biztosítja.  

A vezető IT vállalatok után brutális fizikaórát tart Härtlein Károly, a Műszaki Egyetem tanszéki mérnöke, aki egy olyan kísérlettel áll elő, amit eddig csak nagyon kevés fizikus láthatott.

Az előző évekhez hasonlóan a Szakkollégium tagjai idén is bemutatják legújabb projektjeiket, valamint az esemény kezdetekor a helyszínen bocsátják útjára a Szakkollégium első magaslégköri mérőballonját. A diákszervezeti tagok beszélnek majd a nyílt forráskódú szoftverek előnyeiről, a JAVA Virtual Machine lehetőségeiről, és prezentálják első magaslégköri ballonjuk tervezési folyamatát is.

Az eseményen való részvétel ingyenes, ugyanakkor az előzetesen regisztráltak között PlayStation4-et és iPad minit sorsolnak ki a helyszínen.

További információk és regisztráció

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05