Megjelent az első hazai védőoltásokat naplózó alkalmazás

forrás: Prím Online, 2014. április 16. 15:17

Elindult hazánk első védőoltásokat naplózó okostelefonalkalmazása hasznos funkciókkal és rengeteg tartalommal. A H2Online által fejlesztett új megoldáshoz hasonló még nem készült magyar nyelven.

Személyre szabható applikáció

 

Az applikáció segítségével a felhasználók könnyedén követhetik a család minden tagjának kötelező és ajánlott védőoltásait, személyre szabott emlékeztetőket állíthatnak be a soron következő oltási időpontokról, rövid összefoglalókat olvashatnak az oltással megelőzhető betegségekről, illetve külföldi utazás előtt ellenőrizhetik az adott célországba ajánlott védőoltásokat. 

 

Oltás – az első lépés a biztonság felé

 

A védőoltás az orvostudomány legnagyobb felfedezéseinek egyike. Védőoltások nélkül sok tankönyvekbe száműzött betegség ma is emberek százmillióinak jelentene halálos fenyegetést.

 

Nem is olyan régen a fiatal szülőket az idősebbek arra intették, hogy csak azután számolják meg, hány gyermekük van, ha már mindannyian átestek a kanyarón. Manapság, a kanyaró-mumpsz-rubeola kombinált (MMR) oltás beadásával egyszerre három betegség szörnyű következményei is elkerülhetők. 

Az oltások jelentős része nem egyetlen vakcinából, hanem egy ún. oltási sorból áll. Ez annyit jelent, hogy az első alapimmunizálást jelentő oltást további emlékeztető oltások követik. Az adott betegséggel szemben teljes védettség csak a sor teljes, és kellő időben beadott oltásai szavatolják. Egyszerre több családtag aktuális oltásait fejben tartani azonban komoly kihívás. Ehhez nyújt támogatást az Oltási napló, melynek segítségével az egész család védőoltásai egy csapásra követhetővé válnak. 

 

Akit behatóbban érdekelnek a védőoltással elkerülhető betegségek, azok az internetes kor követelményeinek megfelelően velős betegségleírásokat találhatnak az applikációban, szakértők tollából. 

 

Az alkalmazás ingyenesen letölthető iOS-re az App Store-ban és Androidos készülékre a Google Play Áruházban

 

Az alkalmazás hitelességét a WEBBeteg és a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének szakmai háttere biztosítja, főtámogatója a Baxter Hungary Kft. Célja, hogy szakmailag hiteles forrásként szolgáljon a laikus felhasználók számára. Az app tartalmait szakorvosok írták és lektorálták. Az információk mindazonáltal tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi ellátást és tanácsadást!

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05