Bemutatták a HU-GO Mobilt

Érkezik az e-útdíj rendszer mobilfizetést biztosító alkalmazás

forrás: Prím Online, 2014. április 17. 13:12

Az indulás óta az e-útdíj rendszer a fuvarozók visszajelzései alapján számos kényelmi funkcióval bővült. Az úthasználók rugalmasabb kiszolgálása érdekében a most  bemutatott HU-GO Mobil alkalmazás elsősorban az alkalmi viszonylati jegyet vásárlók számára jelent megoldást. Ez a a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által koordinált első fejlesztése, amely a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. számára készült.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. (NMF) a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-vel (NÚSZ), és a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-vel (NISZ) közösen valósította meg az e-útdíj rendszerhez kapcsolódó legújabb, a felhasználók kényelmét szolgáló fejlesztést, a HU-GO Mobil alkalmazást.

 

Az Android, és iOS operációs rendszereken futó  és Windows Phone platformra is fejlesztés alatt álló  HU-GO Mobil alkalmazás segítségével a 3,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek megtett úttal arányos útdíj megfizetésére van mód. Az ingyenesen letölthető applikáció segítségével az útdíjat a járművezetők regisztráció nélkül, virtuális bankkártyás fizetéssel téríthetik meg. Az alkalmazás jelenleg elérhető verziója regisztráció nélkül biztosítja a viszonylati jegy megvásárlásának lehetőségét egyidejű bankkártyás fizetés mellett.

 

  

A HU-GO Mobil használata során a felhasználó a viszonylati jegyet a NÚSZ-tól vásárolja meg, mint egyetemes útdíjszolgáltatótól, az egyéb értékesítési csatornákkal megegyező mértékű díj ellenében. A viszonylati jegyet ebben az esetben is az úthasználat megkezdése előtt kell megváltani, és csak a kifizetést követően jogosít fel a használatra. Az adott szakaszra utólag megváltott jegy jogosulatlan úthasználatnak minősül. Az egy irányba megváltott viszonylati jegy kizárólag a megtervezett útvonalra, egy irányban biztosít egyszeri úthasználati jogosultságot.

 

Az applikáció bemutatóján a résztvevők hangsúlyozták, hogy az eredményes megvalósítás egyik legfontosabb feltétele a három állami szervezet közötti hatékony együttműködés volt, melyet Veres Mihály, a NMF Zrt. vezérigazgatója példa értékűnek nevezett.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05