Élő mobilközvetítéssel újíthatnak a hírpotálok és a blogok

Az ANGL-lel készített videók könnyen beágyazhatók

forrás: Prím Online, 2014. április 25. 17:04

Az ANGL mobilalkalmazás április 24-én mutatkozott be a Design Terminálban. Az Artklikk által fejlesztett appal valósidejű mobil videóközvetítéseket indíthatunk és nézhetünk. Hírportálok, blogok üzemeltetői számára a dolog érdekessége, hogy az ANGL-lel készített élő videók beágyazhatóak bármilyen online tartalom mellé.

Ezentúl egy okostelefon elég lesz ahhoz, hogy élő mobilközvetítést készítsünk, az újonnan bemutatott ANGL mobilalkalmazással. A videókat megnézheti bárki a telefonján az ANGL appon belül vagy a weboldalba ágyazható ANGL Live Webplayer lejátszóban. Az online írások így már nem csak fotókkal vagy előre felvett és feltöltött videókkal illusztrálhatóak, hanem élő videóval (és hanggal) is.

 

A tartalom készítője egy könnyen kezelhető webes felületen hozhat létre akár több ANGL Live Webplayert is. Lehetősége van megadni regisztrált ANGL felhasználókat, ekkor a kijelölt személyek által mobillal készített videók jelennek meg élőben írásuk mellett. Másik opció, hogy egy adott földrajzi hely közelében található tetszőleges ANGL felhasználó streamjei kerülnek a lejátszóba. Ennek köszönhetően az olvasók is részt vehetnek a hírelőállításban, a tartalom közösségi módon készül. Minél jobban képes egy portál mobilizálni a közösségét, annál több és más szemszögből készült stream kerül a lejátszójukba.

 

Az ANGL más tekintetben is egy igazán közösségi app. Lehetőség van személyes profil felállítására, a felhasználó közösségi hálózatának meghívására, mások követésére és a streamek értékelésére a szabadalmaztatott ECHO funkciónak köszönhetően. Utóbbi segítségével nyilváníthatja ki a néző, hogy tetszik neki egy közvetítés. Izgalmas megoldás, hogy bár az élő közvetítés végeztével a videó alap esetben eltűnik a rendszerből, a sokat "echózott" streamek még az eseményt követő órákban, napokban is megtekinthetőek. A videó "túlélése" az ECHÓ-k számától függ.

 

Az előlapi kamerát is tudja kezelni, így segítségével akár egy fő is elegendő egy tudósítás lebonyolításához, saját magáról készítve élő videót. Közvetítés indításához Wifi vagy minimum 3G adatkapcsolat szükséges. Wifi hiányában az ANGL kíméli az adatcsomagot, 1GB-nyi adatforgalommal kb. 5 órányi anyag streamelhető. Beágyazható ANGL Live Webplayer létrehozásakor korlátozni lehet, hogy a lejátszó milyen domaineken jelenjen meg, így elkerülhető, hogy a tartalom jogtalanul más oldalakon is felbukkanjon.

 

Az applikáció letölthető Android és iOS platformra, valamint a Live Webplayer is elérhető az ANGL weboldalán.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05