Magyar startup is részt vesz a világ egyik legelismertebb technológiai egyetemének fejlesztő programjában

MTI Sajtóadatbank, 2014. május 8. 14:35

Egyetlen magyar induló vállalkozásként a Samebug Kft. vehet részt a világ egyik legelismertebb technológiai egyeteme, a Bostonban működő Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) startupokat fejlesztő programjában - közölte az MTI-vel a céget szakmai partnerként támogató BME-Infokom Innovátor Nonprofit Kft.

A május 5. és 16. között rendezett bostoni programon segítik a meghívott induló vállalkozásokat az amerikai üzleti kapcsolatok kiépítésében és a vállalakozói képességeik fejlesztésében. A 2014 márciusában alakult Samebug Kft. a szoftverfejlesztőket a programozási hibák hatékony kijavításában segítő megoldásával vívta ki a részvételi lehetőséget, a New York-i magyar főkonzulátus támogatásával. A cég közlése szerint a Samebug szoftver automatikusan gyűjti és osztályozza az alkalmazásokban keletkező kivételeket. Ezzel az alkalmazások hibáiról a teljes életciklusban tiszta, áttekinthető, valós képet ad, ami mérhetővé teszi az alkalmazás minőségét, és segít a hibák tudatos priorizálásában.
 

Hasonló szolgáltatások, programok már elérhetők a piacon, azonban a Samebug egyedülálló algoritmusa felismeri, ha különböző alkalmazásokban azonos okból eredő hibákkal találkozik. Összekapcsolja a problémával korábban és most találkozó fejlesztőket. A hibamintákhoz tárolja az összekapcsolt fejlesztők kommunikációját, ezzel olyan tudásbázist hoz létre, aminek segítségével drasztikusan növelhető a hibajavítás hatékonysága és csökkenthető a fejlesztők fluktuációjából eredő kockázat - hangsúlyozta a Samebug Kft.
 

A cég tájékoztatása szerint a termék béta verzióját két hete adták ki. Az elkövetkező egy évben a terveik megvalósításához 250 millió forintra van szükségük, és a tőkebevonás érdekében már ismerkedő tárgyalásokat kezdtek néhány magyarországi befektetővel.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05