Megérkezett az LG G3

Czipperer Dia, 2014. május 28. 13:31

Az LG tegnap hivatalosan bejelentette G2-es okostelefonjának utódját, a G3-at, melyről számos pletyka keringett az utóbbi időben. A készülék belseje a legújabb technológiákat rejti.

Az LG világszerte hat nagyvárosban tartott sajtóeseményt a G3 bemutatója kapcsán: Londonban, New Yorkban, San Franciscóban, Szöulban és Isztambulban.

 

Dr. Jong-seok Park, az LG Electronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója kifejtette, hogy „a villámgyorsan fejlődő okostelefonok piacán az innováció csúcsteljesítményét az jelenti, ha sikerül harmóniát teremteni a magasan fejlett technológia és az egyszerűsített felhasználói élmény között. Az LG G3 az abbéli erőfeszítéseinknek eredménye, hogy ezt a gondolatot átültessük egy kézzelfogható termékbe. És meglehetősen elégedettek vagyunk ezzel az eredménnyel.”

 

Az LG-nek sikerült elsőként előrukkolni QHD kijelzős mobillal a G3 személyében, ugyanis az 5,5 hüvelykes, 558 ppi felbontású telefon Quad HD megjelenítővel rendelkezik, amelynek felbontása négyszerese a HD-nak (és csaknem kétszerese a Full HD-nak). Mivel a kijelzőt csupán egy nagyon vékony keret fogja körül, a kijelző nagyobb mérete ellenére is kényelmesen fogható a kézben.

 

A masina kategóriájához hűen szálcsiszolt fém burkolatot kapott, amely szépsége mellett még praktikus is, mert ellenáll az ujjlenyomatoknak. Ez azért sem utolsó szempont, mert a hátoldalon található fizikai gombok miatt a felhasználók többet tapogatják majd a telefon hátoldalát.

 

 

Jó hír, hogy az akkumulátort a kijelző kapacitásához igazodva alkották meg. A G3-ban egy 3000 mAh-es kivehető aksit találunk, amelynek üzemidejét a mérnökök képesek voltak növelni azáltal, hogy a katód fémjét grafitra cserélték.

 

A telefon hátoldalán egy 13 megapixeles OIS+ (optikai képstabilizátor plusz) kamera csücsül. Ez a technológia áttörést jelent a lézeres automatikusfókuszálás terén. Ennek segítségével rossz fényviszonyokban is jó képeket lő a telefon, ugyanis a kamera és a tárgy közötti távolságot lézersugárral méri fel.

 

 

Szintén jelentős fejlődés, hogy a fókuszhoz és az exponáláshoz csak koppintani kell a kijelző egy adott pontján, tehát nem kell külön fókuszálni, majd megnyomni az exponáló gombot. A szelfikészítésnél pedig egy egészen egyedi megoldással találkozhatunk. Az időzítés úgy valósul meg, hogy ha az illető ökölbe szorítja kezét, a telefon érzékeli azt, és onnan kezdi a hárommásodperces visszaszámlálást.

 

Főbb termékjellemzők:

 

- Chipkészlet: Qualcomm Snapdragon 801 (négymagos, 2,5 GHz max. frekvencia)

Ÿ- Kijelző: 5,5 hüvelykes Quad HD IPS (2560 x 1440, 538 ppi)

Ÿ- Memória: 16/32 GB eMMC ROM / 2/3GB DDR3 RAM / microSD-kártyahely (max. 128 GB)

- Kamera: Hátlapi 13,0 MP OIS+ lézeres autofókusz technológiával / előlapi 2,1 MP

Ÿ- Akkumulátor: 3000 mAh (kivehető)

Ÿ- Operációs rendszer: Android 4.4.2 KitKat

Ÿ- Méret: 146,3 x 74,6 x 8,9 mm

Ÿ- Súly: 149g

Ÿ- Hálózat: 4G / LTE / HSPA+ 21 Mb/s (3G)

Ÿ- Csatlakoztatási lehetőségek: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth Smart-kompatibilitás (Apt-X), NFC, SlimPort, A-GPS/Glonass, USB 2.0

Ÿ- Szín: metálfekete, selyemfehér, fénylő arany, holdlila, burgundi vörös

Ÿ- Egyéb: intelligens billentyűzet, intelligens értesítés (javaslatok a felhasználó szokásai laapján), Knock Code (intelligens billentyűzár), Content Lock (fájlvédelem), Kill Switch (távoli letiltás), vendégmód stb.

 

A készülék május 28-tól érhető el Dél-Koreában, és a későbbiek során világszerte több mint 170 szolgáltató kínálatában lesz kapható.

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

A mesterséges intelligencia már érzékelhetően jelentős hatással bír az IT munkaerőpiacra is, így számos változást hozhat magával az idei évben. Bizonyos munkakörök továbbra is keresettek maradnak, összességében azonban csökkenő tendencia figyelhető meg az IT szakemberek foglalkoztatása iránt - a költségcsökkentés és az AI megjelenése átrendeződést hozhat a piacon.

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

A No Fluff Jobs nemzetközi állásportál immár negyedik alkalommal elemzi a magyar, a lengyel, a cseh, a holland és az ukrán technológiai szektorban dolgozó nők fizetését, szakterületeit és készségeit, ám ezúttal más megközelítésből vizsgálta e témát. Elsősorban azt mérte fel, mikor kezdődött a nők érdeklődése e terület iránt, és kaptak-e támogatást céljaik megvalósításához. Az elemzés kitér a nemek közötti megkülönböztetésekre és egyenlőtlenségekre is.

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

Dömping árakkal, a hirdetési felületek leuralásával, tömegesen lehetetlenítheti el a hazai webáruházak működését a kínai e-kereskedő platform, a Temu. A csata még nem dőlt el, sürgős cselekvésre van szükség, különben megsínyli a hazai e-kereskedelmi piac jelentős része – figyelmeztet Szabó László a Growww Digital digitális marketing szakértője.

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50