Ingyenes Facebook alkalmazással rukkolt elő a Kaspersky

Czipperer Dia, 2014. június 2. 15:32

FriendOrFoe névre keresztelték a Kaspersky Lab ingyenes Facebook alkalmazását, amellyel könnyen kideríthető, milyen népszerűségnek örvendünk az oldalon. Az appnak az is célja, hogy a fenyegetésekre is felhívja a figyelmet.

Megnézhetjük, kik a rajongóink a Facebookon, kik osztják meg, kedvelik a legtöbb bejegyzésünket. A Kaspersky FriendOrFoe nevű appjával elemzést készíthetünk arról, milyen is valójában a Facebook profilunk látogatottsága, bejegyzéseink népszerűsége.

 

Előnye, hogy az elkészült elemzés rövid és átlátható, és olyan kérdésekre is választ kaphatunk, melyet máshonnan nem tudhatunk meg, például, hogy mennyi videót, fényképet tettünk már közzé.

 

A szórakoztató funkció mellett a Kaspersky fontosnak tartja azt is, hogy az alkalmazással felhívják a figyelmet az oldalról érkező fenyegetésekre is, hiszen – ahogy kifejtették – mivel a legnagyobb közösségi oldalnak számít jelenleg, így egyre több csalót és kiberbűnözőt vonz, és a felhasználók személyes adataira is vadásznak.

 

 

Evgeny Chereshnev, a Kaspersky Lab Global Mobile részlegének üzletfejlesztési vezetője konkrét adatokról is beszélt a tekintetben, hogy a Facebook a legnépszerűbb célpontok egyike az dathaláaszok listáján. Mint elmondta, 2014 első negyedévében az összes közösségi oldalt érintő adathalász támadások mintegy 79,5 százaléka a Facebook felhasználókat célozta. Az alkalmazással kapcsolatban pedig kiemelte, hogy fontos üzenetet és biztonságvédelmi tippeket is terjeszteni kíván a felhasználók között.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09