IDC: jobbak az idei PC-eladások a vártnál

Kisebb mértékben csökkentek az eladások

Czipperer Dia, 2014. június 5. 16:39

A PC eladások világszinten csökkenő tendenciát mutatnak, de a visszaesés az IDC legfrissebb adatai szerint – ugyan csak kis mértékben, de – lassul.

Az IDC június 3-án publikálta legfrissebb jelentését, melyből kiderül, hogy a PC eladások csökkenő tendenciája némileg alábbhagyott. Míg tavaly a csökkenés mértéke 6,1%-os volt, mostanra ez 6%-os lett. Jelentéktelennek tűnhet az a mindössze 0,1%, ám mégis fontos abból a szempontból, hogy a jóslatok pesszimistábbak voltak a valóságnál.

 

Részben az XP nyugdíjba vonulásának is köszönhető, hogy a csökkenés nem lett magasabb mértékű, mint egy évvel korábban, hiszen sokan döntöttek úgy, hogy új gépet vásárolnak miután már nem érkezik biztonsági frissítés az XP-t futtató régebbi készülékekre.

 

 

Bár az asztali és hordozható PC-k csillaga is leáldozóban van, ez utóbbi iránt még mindig nagyobb kereslet mutatkozik. Az IDC becslései szerint a tavalyi 136,7 millió eladott PC-hez képest idén 129,7 millió körül mozog majd ez a szám. És bár a hordozható gépekből még mindig több fogy, a csökkenés idén nagyobb mértékűnek ígérkezik ezen a területen. Az elemzőcég várakozásai szerint a tavalyi 178,4 millióhoz képest 166,6 millióra csökkennek az eladások.

 

2018-ra azonban az előrejelzések szerint világosan látszik majd a különbség a két szegmens között. Míg a hordozható PC-k iránti kereslet csak minimálisan csökken majd (168,3 millióra), addig az asztali gépek eladási számai 119 millióra esnek vissza.

 

Forrás: Techspot.com

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50