A világ első öt üzemmódú notebookja – Asus Transformer Book V

forrás: Prím Online, 2014. június 8. 10:50

Az Asus az idei Computexen számos új termékkel rukkolt elő, többek között bemutatta első öt üzemmódra képes „három az egyben” típusú noteszgépét, amely táblagép, noteszgép és okostelefon egyben.

A Computexen mutatta be az Asus a Transformer Book V-öt, amely a világon elsőként öt különféle üzemmódban használható. A masina noteszgépkéntteljes QWERTY billentyűzetet és touchpadet tartalmaz, és egyszerre futhat rajta Windows 8.1 és Android 4.4 KitKat. Egy külön gombbal lehet azonnal, zökkenőmentesen váltani a két operációs rendszer között.

 

 

A készülékben egy új generációs Intel Core processzor található, amely remek teljesítményt nyújt a hatékony, termelékeny felhasználói élményhez. A 12,5 hüvelykes HD IPS képernyő éles grafikát és gazdag, élénk színeket tud megjeleníteni. Az érintéses használat pedig extra kényelmet és funkcionalitást biztosít Windows 8.1 platformon is. A Transformer Book V bőséges, akár 1 TB tárkapacitással érkezik az alkalmazások, dokumentumok, médiafájlok és egyebek számára.

 

Táblagépként a Transformer Book V képes önálló Windows 8.1 táblagépként és Android 4.4 KitKat táblagépként is működni (ez utóbbi, ha a telefon dokkolva van). A két rendszer közötti váltáshoz csupán meg kell érinteni a képernyőt. A Google Play Store és a Windows Store alkalmazások és játékok bőséges tárházát biztosítja, így a Transformer Book V egyszerre hatékony mobil erőmű, legyen szó akár munkáról, akár játékról. A beépített, max. 128 GB tárkapacitás jócskán hagy helyet az alkalmazások elmentésére a filmek, fényképek, zenék és egyebek mellé.

 

Telefonként a Transformer Book V az Android 4.4 KitKat operációs rendszerét használja, és a világ első 5 hüvelykes LTE okostelefonja, ami az Intel Atom négymagos processzorára épülve kínál páratlan teljesítményt az alkalmazások futtatása, a játék vagy éppen az internetböngészés közben. A Transformer Book V egy 2500 mAh kapacitású akkumulátorral érkezik, amellyel akár 10 órán keresztül is böngészhetünk a weben.

 

A masina egy noteszgép erejét a táblagépek és okostelefonok mobilitásával egyesíti, és kellően rugalmas alkalmazások széles körének futtatásához. Az üzemmódok között azonnal képes váltani és a készülékek adatait egyszerűen megosztani, így minden helyzetben könnyen használható. 

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05