LG: látásunkhoz és arcunkhoz idomuló elektronikai termékek

forrás: Prím Online, 2014. június 17. 14:36

Az utóbbi pár év formatervezési trendje az ívelt formák irányába mozdul el, és ez jól tetten érhető az építészetben, belsőépítészetben, vagy a bútortervezésben is, legyen szó akár modern egyszerűségről vagy díszes luxusról. Nem csak a fenti iparágak törekednek azonban a természet lágy íveinek visszaadására. Az elektronikában eddig a szinergiákat az egyes eszközök közti kommunikáció jelentette, de mára ez az összhang már a különleges formatervezési megoldásokban is létrejöhet. Az LG Electronics két teljesen eltérő funkcióval rendelkező készüléke esetében alkotott összhangot, ráadásul elegáns, hajlított megjelenésben. Az LG ívelt OLED TV-je és hajlított G Flex okostelefonja nem csak technológiailag, de megjelenésében is harmonikus, ráadásul a gyártó különleges akciójának keretében az ívelt telefon most ajándékként jár az ívelt tévé mellé.

Az okostelefonok és az okostévék szinergiája már a Smart TV-k megjelenésekor jelentkező igény volt, és mára alapkövetelménnyé vált. Nélkülözhetetlen, hogy az okos eszközök kommunikáljanak egymással, akár vezérlés, akár tartalommegosztás terén. Ebben a tekintetben látványos evolúció ment végbe az utóbbi években. Mára az összhang elérte azt a szintet, hogy szélessávú internetkapcsolat segítségével, vezetékek nélkül, az okostelefonon tárolt képeket, videókat, zenéket egy gombnyomással azonnal megtekinthetjük vagy meghallgathatjuk a nappali legnagyobb kijelzőjén, a TV-n. Kedvünk szerint jeleníthetjük meg a mobilkészülék képernyőjét a televízión vagy fordítva. A nyaraláson mobiltelefonnal készített fotókat pedig megoszthatjuk az otthoni rokonokkal az LG Cloud felhőalapú szolgáltatásnak köszönhetően. Az otthoniak akár pár perccel a kép készítése után már meg is csodálhatják azt az okostévéjük kijelzőjén is. Ráadásul távirányítóként is egyszerűen használhatjuk okostelefonunkat, az ingyenesen letölthető LG Remote alkalmazással.

 



A tévék és a telefonok legújabb szinergiája az ergonómia égisze alatt valósul meg napjainkban. Az ívelt LG G Flex és OLED TV a technológiai bravúron túl formatervezésben is egy merőben új és merész irányt hozott az elektronikai iparba, alkalmazkodva az emberi test tulajdonságaihoz. Az ívelt OLED kijelzővel ellátott tévé a néző látásához igazodik. A tervezési koncepció szerint a képernyő minden pontja egyenlő távolságra van a néző szemétől, megszűntetve ezzel a minimális képtorzulást a széleken. Az OLED, azaz az organikus LED nyújtotta kép mindemellett sokkal természetesebb színeket és korábban nem tapasztalt kontrasztot nyújt.


A mobiltelefon hajlítottságánál a forma úgy szolgálja a funkciót, hogy az ív miatt csökken a száj és a mikrofon közti távolság, így növekszik a készülék hangereje a hagyományos mobilokhoz képest. Az LG a G Flex-nél egy 6 hüvelykes, szintén OLED kijelzőt alkalmazott, csak annak a műanyag változatát, hiszen ebben az esetben a kijelzőnek követnie kell a telefon rugalmasságát is. Az okostelefont az oldalára fordítva filmnézésre is használhatjuk, ebben az esetben a tévéhez hasonlóan érvényesül a hajlítottságból adódó élmény. Ráadásul a 3400 mAh kapacitású akkumulátora lehetővé teszi, hogy tulajdonosa a lehető legtöbb ideig élvezhesse a telefonképernyőn látottakat.

Most az LG különleges akciójának keretén belül minden LG ívelt OLED televízió mellé hajlított formatervezésű LG G Flex okostelefont ad ajándékba. Akik szeretnék megtapasztalni az ívelt formák  és a legmodernebb technológia nyújtotta élményt,  július 13-ig, vagy a készlet erejéig élhetnek az LG által nyújtott különleges lehetőséggel az Euronics, Média Markt, Extreme Digital, Expert és Telekom üzleteiben.

Az LG ívelt OLED TV ajánlott bruttó fogyasztói ára: 55EA970: 999 990 forint
Az LG G Flex bruttó ajánlott fogyasztói ára: 220 000 forint

 


 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05