LG L Fino és L Bello – új telefonok a középkategóriában

Farkas Norman, 2014. augusztus 24. 10:40

A kisebbik dél-koreai gyártó egészen váratlanul mutatta be középkategóriás mobilduóját, melynek tagjai a G3 csúcsmodell sokoldalú kezelőfelületét és dizájnelemeit is megörökölték.

Az LG nem egy, hanem rögtön kettő új mobillal bővítette portfólióját, ráadásul elég váratlanul, az IFA nem nemzetközi szakkiállítás előtti hajrában, amikor többnyire a rendezvényen debütáló kütyükről szóló pletykákkal van tele az internet, nem pedig friss bejelentésekkel.

 

Mindkét újdonság a középkategóriás L sorozatot képviseli és az új LG UX kezelőfelülettel kiegészülő Android 4.4.2 KitKat rendszert futtatja. Az erősebb modell az L Bello nevet kapta, a nála kisebb és egy kicsit harmatosabb hardverrel szerelt testvére pedig L Fino névre hallgat.

 

 

A 138,2 x 70,6 x 10,7 milliméteres L Bello 5 hüvelykes FWVGA (854 x 480 px) felbontású megjelenítőjével a nagyobbacska mobilok között keresgélő felhasználók számára lehet vonzó ajánlat. A méretes, IPS technológiát képviselő kijelző mögött egy 1,3GHz-es négymagos processzor dolgozik, amit 1GB RAM, microSD kártyával bővíthető 8GB tárhely, valamint HSPA+ modul és 2450mAh kapacitású akkumulátor egészít ki. A mobilfotózás szerelmesei a készülék 8 megapixeles, LED villanóval segített hátlapi kamerájára támaszkodhatnak.

 

Az L Fino dimenzióiban és tudásában is visszafogottabb az L Bellóhoz képest: gyors működésért egy 1,2GHz-es négymagos proci felel, amit 1GB RAM és 4GB bővíthető tárhely mellett 1900mAh kapacitású aksi és HSPA+ adatátvitelre képes modem vesz körül. A 127,5 x 67,9 x 11,9 milliméteres kütyü tesójához hasonlóan 8 megapixeles, LED villanós AF kamerát visel a hátlapján, elöl viszont más a helyzet, hiszen esetében egy 4,5 hüvelykes, 800 x 480 képpont megjelenítésére alkalmas IPS kijelzővel állunk szemben.

 

 

Talán észrevetted, talán nem, egyik készülék sem támogatja az LTE/4G hálózatokat. Ennek oka talán az, hogy az LG nem szeretett volna házon belüli konkurenciát kreálni az F sorozatának, amely pont arra hivatott, hogy eljuttassa a középkategóriába a szupergyors LTE adatátvitelt.

 

Ami az L széria két új tagjának elérhetőségét illeti, annyit tudunk, hogy Dél-Amerikában kezdik meg hódításukat, egyéb régiókban pedig csak valamikor később jelennek meg. Míg az L Bello arany, fekete és fehér változatokban kerül piacra, addig az L Fino az előbbi három árnyalat mellett piros és zöld színekben is elérhető lesz.

 

[Forrás: IntoMobile]

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05