2014-ben is ITBN: ingyenes regisztrációval

MTI Sajtóadatbank, 2014. szeptember 22. 09:15

A kétnapos rendezvényen hazai és nemzetközi független, és a vállalati szektorból érkező szakemberek keresik a választ napjaink legnagyobb biztonságtechnikai dilemmájára: hogyan érhető el magasabb szintű információ-biztonság a magánszféra sérülése nélkül? A konferencia részletes programja már elérhető az ITBN weboldalán.

Az ITBN idén rekordszámú, 80 előadással várja az informatikai biztonság iránt érdeklődőket. A támogatók jóvoltából több mint 100 vezető fejlesztő és döntéshozó fog előadást és demót tartani az ITBN-en. A rendezvény a hazai mellett egyre nagyobb nemzetközi elismerésnek is örvend, amit jól mutat, hogy az előadók közel harmada külföldről érkező, nemzetközi porondon is ismert biztonságtechnikai szakértő.

A tavalyi sikeren felbuzdulva idén is érkezik az ITBN-re Nógrádi György biztonságpolitikai szakember, aki a magánélet és a biztonság kérdéseiről, valamint a kiberháború aktualitásairól fog beszélni. Az első nap egyik kiemelt előadását René Pieëte, a McAfee Észak- és Kelet-Európáért felelős senior SE Igazgatója tartja majd „Leading The World Into Connected Security” címmel. A szakember többek között beszélni fog a vállalat által képviselt IT biztonsági trendekről, az összekapcsolt biztonsági megoldások fontosságáról, illetve a legújabb generációs védelmi rendszerekről, amelyek már az Intel-el közös fejlesztésben kerültek kialakításra.

Ugyancsak az első nap egyik plenáris előadását tartja majd Dominic Storey, a Cisco Systems biztonságtechnikai mérnök vezetője „Practical process control security” címmel. Az előadásban nagy hangsúlyt kap a gyárak, bankok, vasúttársaságok és egyéb létfontosságú informatikai apparátusokkal bíró szolgáltatók felügyeleti irányítását és adatgyűjtését (SCADA) szolgáló rendszere. A prezentáció különlegessége, hogy a szakember élőben bemutatja majd egy SCADA rendszer megtámadását is.

A második nap egyik kiemelt előadója Jakub Jiricek, a Palo Alto rendszermérnöke és információbiztonsági tanácsadója, aki előadásának a „Next generation protection against yet-unknown threats” címet adta. Az előadásban szó lesz az egyik legnehezebben védhető támadási formáról az APT (Advanced Persistent Threats/folyamatos fenyegetést jelentő támadások) melyek hatékonysága rendkívüli egyediségükben és ez által célozható bevetésükben rejlik. A szakember bemutatja a Palo Alto megoldását ezekre a roppant nehezen detektálható károkozókra, ötvözve az új generációs tűzfal-technológiájukat a zártláncú „fenyegetés- intelligencia” rendszerükkel.

Stefan Tanese, a Kaspersky Lab senior biztonságtechnikai kutatója jelentkezik az első napon a „Staying Secure In The Age Of Cyber-Surveillance” című előadásával, amely a kiber-kémkedés titokzatos, és félelmetes világába vezeti a hallgatóságot. Prezentációjából kiderül, hogy a legjobban kidolgozott, legveszélyesebb trójaiak, vírusok vagy férgek feladata ma már nem anyagi természetű, hanem gyakran kormányok és nagyhatalmak fejlesztik ki a kiberháború fegyvereként, céljuk az információszerzés és a megfigyelés. A Magyar Biztonsági Civil Akadémia pedig a FinFisher kémprogramnak és a biztonsági törvény utóéletének témájával foglalkozik majd.

Egészen különleges előadásra is sor kerül az idei ITBN-en. Kevesen tudják, hogy a nemzetközi T-Systems világszínvonalú IT Biztonsági Központja hazai háttérrel működik. Még kevesebben ismerhették meg a központ szakembereinek teljes mértékben nyugat-európai működésből származó gyakorlati tapasztalatait. Idén ebbe a világba lehet betekinteni az IT Services Hungary segítségével.

Ott lesz az ITBN-en Peter Sandkuijl, a Check Point európai műszaki igazgatója, aki Software-Defined Protection címmel tart majd plenáris előadást, amiben egy olyan átfogó szemléletmódról fog beszélni, ami forradalmasíthatja és egységesítheti a jelenleg alkalmazott biztonsági megközelítéseket.

Az idei ITBN-t Mikko Hyppönen, a neves finn biztonsági guru is videóprezentációt tart "Privacy is not negotiable. Fighting for digital freedom" címmel.

Az ITBN-en való részvétel továbbra is ingyenes, bár regisztrációhoz kötött.
 

hirado.hu

Kulcsszavak: security konferencia ITBN

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05