Kompakt asztali PC az Asustól – G20

forrás: Prím Online, 2014. szeptember 22. 13:21

Az Asus Republic of Gamers (ROG) bemutatta a G20 névre keresztelt kompakt kialakítású, játékhoz szánt asztali PC-jét. A masina nemcsak helytakarékos, hiszen mindössze 12,5 literes házzal rendelkezik, hanem emellett még energiatakarékos is.

Az Asus ROG G20 már az idei Computex 2014-en is ott volt, komoly elismerést aratott a kritikusok körében. Elnyerte az év legjobb választásának járó „Best Choice of the Year” és a „Golden Awards” díjakat.

 

A legnagyobb teljesítményű kompakt játékgép

 

Kicsi, mindössze 12,5 literes mérete dacára a ROG G20 úgy készült, hogy egymagában ki tudja szolgálni a játék- és szórakoztatási igényeket, emiatt többféle specifikációval is kapható. Az akár 4. generációs Intel Core i7 processzorral is rendelhető ROG G20 páratlan játékteljesítményt és többfeladatos működést nyújt – ezzel lehetővé teszi, hogy a gép tulajdonosa a legmagasabb beállításokkal játszhasson, nézhessen 4K/UHD felbontású videókat, vagy akár dolgozhasson webhelyek vagy 3D-s modellek létrehozásán.

 

Az NVIDIA GeForce GTX 780 grafikus kártyával a ROG G20 magával ragadó WQHD (2560 x 1440) felbontású vizuális élményt nyújt. A ROG G20 elég erős ahhoz, hogy a játékokat a legmagasabb beállításokkal akár négy monitoron is futtassa, illetve a dimenziók kibővítéséhez támogatja az NVIDIA 3D Vision Surround technológiát is.

 

Ez a gép azonban nem csak erős, hanem energiatakarékos is. Eco Energy módban a különlegesen alacsony energiafelhasználási kialakításnak köszönhetően üresjáratban mindössze 20 wattot fogyaszt, vagyis a gép tulajdonosa nyugodtan magára hagyhatja azt éjjelre játékokat letölteni. Házi kiszolgálóként is működhet; az Intel Ready módban mindössze 10 wattot fogyaszt még internetre csatlakoztatva is. Mindennek a tetejébe még csendes is: üresjáratban csak egy 22 dB-es szellősuttogást hallani. 

 

 

Hatékony hőkezelés 

 

A ROG tervezői látható külső szellőzőnyílások nélkül tervezték a G20-at, hogy semmi ne zavarja meg a ház rendezett, letisztult vonalait. A ROG G20 olyan hűtési megoldást kapott, amely a természetes hővezetés előnyeit rejtett szellőzőnyílásokkal és két belső ventilátorral ötvözve hatékonyan kezeli a termelődő meleget, ami rendkívül ideális a hosszú játékmeneteknél. 

 

Játékosoknak tervezve

 

A ROG G20 12,5 literes háza mattfekete felületet, agresszív vonalakat és maja hatású mintázatot kapott. A személyre szabható fényeffektusokkal akár többféle szín is megjeleníthető a ház elején és oldalain, az éppen játszott játék hangulatát kiegészítve, az élmény fokozásához. 

 

Az Asus SonicMaster audio az audiohardver és a finomhangolószoftver különleges ötvözetét használva azonnal beszippantja a csata forgatagába a felhasználót. Akár fejhallgatót, akár külső hangszórókat használnak, a puskalövések dörrennek, a robbanások visszhangzanak, és még a lépések hangjából is következtetni lehet. A ROG AudioWizard hangfeldolgozó emellett további előnyöket kínál azzal, hogy akár öt egyedi játék-hangbeállítási módot is azonnal elérhetővé tesz.

 

A vállalat exkluzív Aegis alkalmazásával valós időben figyelhető a teljesítmény egy felhasználóbarát felületen. Az Aegisszel nyomon követhető a CPU- és memóriakihasználtság, az internetes letöltések és feltöltések állapota. A rendszeren hőmérsékleti és feszültség-küszöbértékek is megadhatók az automatikus figyeléshez és karbantartáshoz.

 

Elérhetőség

 

A ROG G20 novembertől, kétféle konfigurációban lesz kapható hazánkban. Az Intel Core i5-ös processzorral, 4 GB memóriával és GeForce GTX 760 videokártyával szerelt változat 279 900 Ft-os ajánlott bruttó végfelhasználói áron lesz elérhető. A csúcsmodellként érkező Intel Core i7 proceszoros, 8 GB memóriával és GeForce GTX 780 videokártyával felvértezett modell ajánlott bruttó végfelhasználói ára 399 900 forint lesz.

Kulcsszavak: ASUS ROG PC kompakt

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05