Egymilliárd dollárt fektet a Cisco felhőbe

MTI Sajtóadatbank, 2014. szeptember 30. 07:48

Az amerikai Cisco Systems technológiai vállalat 1 milliárd dollárt fektet felhőalapú szolgáltatásainak fejlesztésébe a következő két év alatt a cég hétfői közleménye szerint.

A Cisco több száz adatközpontot és felhőalapú szolgáltatásokat nyújtó vállalatot kapcsolna össze a világ minden tájáról új, Intercloud rendszerében. A hálózathoz többmilliárd online kapcsolattal rendelkező eszköz csatlakozhat és megkönnyítheti a vállalatoknak feldolgozni az eszközök közti adatforgalmat.

A Cisco olyan cégekkel szerződik, mint a Deutsche Telekom, a BT csoport meg az Equinix. A Cisco szerint 250 adatközpontot kapcsolnak hozzá hálózatukhoz 50 különböző országból.

Az Intercloud rendszer lehetővé teszi az ügyfeleknek, hogy meghatározott felhőkön és adatközpontokon keresztül áramoltassák adataikat, hogy megfelelhessenek olyan nemzeti szabályozásoknak, hogy az adott ország polgárairól gyűjtött adatokat az országon belül kell tárolni. A Cisco javítani akarja szolgáltatásai biztonságát és megbízhatóságát is, hogy a vállalati ügyfelek akár nyílt hálózati kapcsolatokon keresztül is hozzájuthassanak a rendszerben tárolt adatokhoz.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09