Sok mobiltelefont vesznek az eMAG oldalán

forrás: Prím Online, 2014. október 1. 09:07

Magyarországon az okostelefonok száma már 2013 végére meghaladta a hagyományos mobiltelefonok számát – a mobiltelefon tulajdonosok 56 százaléka rendelkezett okostelefonnal, míg 46 százalékuk hagyományos telefonnal. Az eMAG 2013-as év végi hazai indulása óta csak ebben a kategóriában az eladások meghaladták a teljes értékesítés 22 százalékát. 13 ország 29 gyártójának közel 500 készüléke érhető el az oldalon.

Dual SIM, Android és Samsung a legkeresettebbek

 

A teljes magyar piacot tekintve a GfK Magyarország adatai szerint az okostelefonok átlagos eladási ára 2014. január-júniusi időszakban 65 000 forint körül alakult, amely 10 százalékos árcsökkenést jelent 2013-hoz képest. A teljes értékesített mobiltelefon mennyiségének 60 százaléka okostelefon, ami értékben kifejezve közel 90 százalékot jelent. Az eMAG oldalán a mobiltelefonok átlagos eladási ára az országos átlaghoz hasonlóan alakul, ami annak köszönhető, hogy a kínálatban a prémium luxustelefonok és a bárki számára elérhető készülékek egyaránt megtalálhatók.

 

A webáruház közel egyéves létezése óta a legnagyobb számban eladott mobiltelefonok listáján az első három helyen Dual SIM készülékek szerepelnek. Ez a három annyira kiemelkedik a mezőnyből, hogy belőlük értékesítették az összes eladott mobiltelefonok felét, szemben a további hét helyezettel. A 2014. január és szeptember közötti időszakot tekintve pedig a teljes értékesített darabszám 46 százaléka Dual SIM-es készülék, amit értékben kifejezve 36 százalékot jelent. A vásárlások értékét tekintve 2014-ben az oldalon a legnépszerűbb márkák sorrendben a Samsung, a Nokia, az LG, és a Sony, a vásárlások számát tekintve pedig a Samsung, a Nokia, az Allview és a Sony. Ha az operációs rendszereket vizsgáljuk, az Android rendszerrel rendelkező telefonokat értékesítettek a legnagyobb számban a webáruházban (64%), ezt követi az iOS és a Windows.

 

A fentiek ellenére a webáruházban jelenleg legnagyobb értékben eladott mobiltelefon model a 16 GB-os Apple iPhone 5S.

 

 

A legkisebbtől a legszínesebbig

 

Az eMAG által idén értékesített okostelefonok 31 százaléka 4 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, így ez a méret tekinthető a legnépszerűbbnek. A népszerűségi listán ezt követi a 4.3” (11%) és az 5” (9%) kijelzőméret. Az eMAG kínálatában elérhető legkisebb – alig 1,4 hüvelykes – kijelzővel a Nokia 105 rendelkezik. Ezen a hagyományos telefonon így kisebb képet látunk, mint a most bemutatott Apple Watch okosórán! A skála másik végén az LG G3 phablet található, a maga 5,5 hüvelykjével. Akinek pedig nem elég az egy kijelző, az érdekesnek találhatja a YotaPhone-t, amelynek hátlapjára egy e-bookokból már jól ismert E Ink kijelző került, ami csak akkor fogyaszt áramot, ha a megjelenített kép változik.

 

Azoknak a hölgyeknek, akik számára a telefon az önkifejezés eszköze, itt van a Huawei Ascend P6 készüléke, mely kiérdemelte a legcukibb jelzőt, vagy a Nokia Lumia 530, ami a legtöbb színben kapható telefon.  Akinek pedig a hosszú üzemidő és az akkumulátorkapacitás a lényeg, nem fog csalódni a Lenovo S860-as okostelefonjában. Ez a telefon a 4000 mAh-ás akkumulátornak köszönhetően akár 24 órás 3G-s beszélgetési időt garantál.

 

Érdekes tendencia a kereslet alakulásában a Kínából és Indiából származó, jó ár/érték arányú okostelefonok népszerűségének növekedése. Ezek az új gyártóktól származó készülékek akár fél-, vagy harmadáron képesek megközelítőleg azonos teljesítményt nyújtani, mint a vezető világmárkák csúcsmodelljei. Jó példa erre indiai Karbonn telefongyártó, melynek okos készülékei elsőként az eMAG webáruházában, 2014 júliusában váltak elérhetővé.

 

 közel 500 mobiltelefonmodell között még számos érdekesség található:

 

·         A legnagyobb kijelzőjű: LG G3

·         A legkisebb méretű: Samsung e1200

·         A legérdekesebb kijelzőjű: YotaPhone

·         A legnagyobb akkumulátorkapacitású: Lenovo S860

·         A legmesszebbről érkező (Taiwan): HTC

·         A legokosabb: Sony Xperia Z2

·         A legjobb ár-érték arányú: Nokia Lumia 520

·         A legcukibb: Huawei Ascend P6

·         A legtöbbet eladott: Apple iPhone 5S 16GB

·         A legtöbb színben kapható: Nokia Lumia 530

 

Az eMAGra jellemző, hogy a legújabb kártyafüggetlen mobiltelefonok az oldalon az elsők között jelennek meg az országban, a lehető legszélesebb kínálattal és raktárkészlettel. Ehhez igazodva nem meglepő, hogy az Apple iPhone 6 okostelefonja – amelyből világszerte egy hétvége alatt 10 milliót értékesítettek – is az eMAG kínálatában volt elsőként raktáron elérhető Magyarországon, mindössze 4 nappal a nemzetközi bejelentést követően. 

 

Kép: www.inewtechnology.com

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05