Nem érinti a ZyXEL eszközöket a Shellshock-botrány

A tajvani gyártó termékei továbbra is biztonságosak

forrás: Prím Online, 2014. október 17. 09:18

A tajvani gyártó közlése szerint nem érinti a ZyXEL eszközeit a múlt hónapban elindult Shellshock sebezhetőségi botrány. A márka átjárói és szélessávú csatlakozást biztosító termékei kockázatmentesen használhatóak, az Unix Bash és a Linux rendszerekben szeptember végén felfedezett „Shellshock" sebezhetőség nincs jelen az eszközökben.

A ZyXEL közlése szerint továbbra is biztonságosak eszközei, a Shellshock botrány nem volt hatással rájuk. „Tisztában vagyunk a Shellshock által a Linux és Unix Bash rendszerekben okozott biztonsági kockázatokkal. Folytatjuk a kemény munkát, hogy a ZyXEL termékeket ez ne befolyásolja, és a legjobb védelmet biztosítsuk a vásárlóink számára. Október 7-én bevezettünk egy új patchet és egy frissítést a WLAN kontrollereinkhez és a WLAN hozzáférési pontjainkhoz is. A Shellshock hatást és a fejleményeket továbbra is figyeljük, és biztosítjuk a szükséges biztonsági frissítéseket az ügyfeleink számára"- mondta el Treso Tamás, a ZyXEL Magyarország regionális értékesítési menedzsere.

 

Az optimális hálózati biztonság megőrzése érdekében a ZyXEL javasolja a korlátozott és körültekintően megtervezett hálózati hozzáférési beállítások használatát az illetéktelen behatolások elkerülése érdekében.

 

Kép: pcworld.com

Kulcsszavak: Shellshock ZyXEL biztonság

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50