QR-segítség a turistáknak Keszthelyen

MTI Sajtóadatbank, 2014. november 9. 12:38

A városban okostelefonokkal leolvasható, akár a turisták nyelvéhez is igazodó kódokkal láttak el első körben 26 látnivalót, ezekkel minden fontos információ azonnal és bármikor elérhető.

A mobiltelefonra optimalizált internetes oldalak a látványosság legfontosabb tudnivalóit, például leírását, történetét, nyitva tartását és elérhetőségeit mutatják, de képgaléria, térkép és útvonaltervező is segíti a tájékozódást. A rendszer kódjait kiadványokon, plakátokon, kiállítási installációkon, táblákon vagy éppen névjegyeken, szórólapokon is használhatják, nem csak az adott épületen elhelyezve.

Az új keszthelyi kódok látványosak, figyelemfelhívóak, a városi arculat elemeit is tartalmazzák, és a leolvasások számától, helyétől, nyelvétől, időpontjától, de akár a használt eszköztől függően is más-más tartalom megjelenítésére alkalmasak.

Elsőként a rendszer magyar nyelvű elemei készültek el, a jövő évi turisztikai szezonra azonban várhatóan már három nyelven lesz elérhető az információk rendszere, a kódok pedig a város plakátjaira, kiadványaira is felkerülnek. Ruzsics Ferenc polgármester közölte: a rendszer kiépítése 100 százalékos európai uniós támogatással, a Sétányfejlesztés és a közterületek megújítása a keszthelyi Balaton-parton elnevezésű projekt keretéből valósult meg.

 

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50