Technológia a digitális szakadék áthidalásában

forrás: Prím Online, 2014. december 12. 10:21

A teljes magyar lakosság 6%-a, a vidéken élők 16%-a még mindig nem rendelkezik vezetékes interneteléréssel. Az Eutelsat bemutatta, hogy a nagysebességű, szélessávú elérést biztosító műholdas technológia hogyan segíthet a digitális szakadék áthidalásában. 

Az Eutelsat Broadband tooway szolgáltatásáról már korábban, a hazai indduláskor beszámoltunk. A vállalat most élőben mutatta be megoldását.

 

Mindössze egy kicsi, 77 cm-es parabolaantennára és egy modemre van szükség az internet-csatlakozáshoz, még hagyományos telefonvonal sem kell hozzá. A szolgáltatás előfizetői ezen eszközök segítségével pedig máris Európa leggyorsabb szélessávú műholdas szolgáltatását élvezhetik, akár 22 Mbps letöltési, és akár 6 Mbps feltöltési sebességgel. A parabolaantenna telepítése, felállítása egyszerű, akár saját kezűleg is elvégezhető, de a szolgáltató által képzett, tanúsítvánnyal rendelkező szakemberek is az előfizetők rendelkezésére állnak országszerte.

 

Minden háztartás megtalálhatja a neki megfelelő előfizetést, a már havi bruttó 9.900 forintért elérhető tooway Lite8 csomagtól a digitális szuper-felhasználók és a kis, illetve otthoni irodák (SOHO – Small Office/Home Office) számára kialakított, korlátlan tooway Infinite csomagokig terjedő skálán (utóbbi az első 1000 előfizető számára exkluzívan elérhető).

 

A tooway szolgáltatás az Eutelsat KA-SAT műholdján keresztül érkezik, ami az európai okos műholdak új, nagyteljesítményű generációjának első képviselője. Innovatív technológiájának köszönhetően az európai és a Földközi-tenger térségében élő felhasználók a más műholdak által biztosított internet szolgáltatások árának töredékéért élvezhetik a szélessávú, nagysebességű szolgáltatást.

 

A vállalat üzleti célra is kínál műholdas internetelérést a KA-SAT műholdon keresztül, olyan vállalkozások számára, amelyeknek LAN (Local Area Network ) kapcsolatra, VPN-re (Virtual Private Network) és távoli biztonsági mentés megoldásokra van szükségük.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05