A Fidelity is az eszközök közötti kommunikációban látja a jövőt

forrás: Prím Online, 2015. január 19. 09:17

Becslések szerint közel 5 milliárd dollárra nő majd 2015-ben az IoT piaca, az új IT technológiák pénzügyi téren is nagy potenciált rejtenek magukban. A Fidelity Worldwide Investment portfolió menedzserei azt tanácsolják a befektetőknek, figyeljék azokat a cégeket, amelyek már most felülnek az IT piacot megmentő hullámra.

Az Internet of Things (IoT) innovációi közé tartozik például a Nest számos terméke is: a hőmérsékletet alvásciklus szerint szabályozó rendszer, a fűtést távozásunkkor lekapcsoló termosztát vagy éppen a fűtést felkapcsoló szabályozó, amely érzékeli, hogy amikor már úton vagyunk hazafelé. A Jawbone olyan fitnesz karkötőt fejlesztett ki, amely például a futási sebességünk alapján változtatja a playlistünkön a zenéket.

 

A Samsung szerint 2017-re a termékek 90 százaléka már IoT eszköz lesz, ezért érdemes szemmel tartani a legfrissebb fejlesztéseket. „Aki most lemarad az Internet of Things újdonságairól, nagyobbat veszíthet, mint azok, akik az 1990-es években nem látták meg az internet adta értékesítési lehetőségekben a potenciált” – foglalta össze a Las Vegasban rendezett Consumer Electronics Show tanulságait Christopher Moore, a Fidelity portfolió menedzsere. Moore szerint az IoT területe azért is izgalmas befektetés a jövőre nézve, mert nem csak termékek értékesítésről, hanem termék innovációról is szól, melyben a fiatalabb korosztályt megcélzó, hálózatba kapcsolt intelligens eszközök jelentik a jövőt.
 

A Samsung Electronics elnök-vezérigazgatója, BK Yoon a CES 2015-ön
 

Az IoT a befektetők számára nem csak abból a szempontból érdekes, hogy az IT piacon milyen versenyhelyzeteket hoznak majd az új eszközkapcsolások, de azt is érdemes lesz figyelni, hogyan változtatja majd meg a jelenség az üzleti modelleket. Dmitry Solomakhin, a Fidelity munkatársa szerint azok a vállalatok lehetnek sikeresek, amelyek már most befektetnek az IoT adta lehetőségekbe és az új technológiák mentén különböztetik meg magukat a versenytársaktól, ilyen lehet többek között a GE és a Nike is.  

Kulcsszavak: IoT technológia trend

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05