LG Watch Urbane: jön az LG elegáns, fémházas okosórája

forrás: Prím Online, 2015. február 17. 12:22

Fémházas, Android Wear operációs rendszert futtató luxuskategóriájú okosórát mutat be az LG Electronics (LG) a Mobile World Congress (MWC) szakmai kiállításon. Az LG Watch Urbane neve arra a kifinomult, kozmopolita szellemre utal, amely tervezését jellemezte, az eszközt emellett páratlan technológiai megoldások és teljesítménymutatók jellemzik. Az új okosóra tökéletes eszköz mindazoknak, akik a stílust és a technológiát szeretnék ötvözni mindennapjaik során.

Folytatja az előd LG Watch R hagyományait a márka legújabb fejlesztése, az LG Watch Urbane – előbbi volt ugyanis a körszámlappal rendelkező okosóra, Plastic OLED (P-OLED) technológiájú kijelzővel, amit 2014 októberében mutatott be a vállalat. A Watch R dizájnja a sportos eleganciát, az aktívabb életvitelt vette alapul, az LG Watch Urbane pedig egy elegánsabb és vékonyabb kialakítással nők és férfiak számára is elegáns, ideális viseletet jelent. A luxusóra-gyártás hagyományait követő kialakítású LG Watch Urbane a klasszikus dizájnt és az innovatív funkciókat házasítja, így visz kényelmet és stílust a felhasználók mindennapjaiba, még magasabbra téve az elődmodell által emelt mércét.

 



Az LG Watch Urbane a Watch R-ben debütált 1,3 hüvelykes, kör alakú P-OLED kijelzővel érkezik, a szűkebbre tervezett keret azonban kecsesebb vonalakat, elegánsabb megjelenést eredményez. A LG Watch Urbane mindenben megfelel a minőségi karórákkal szembeni elvárásoknak, így tökéletes divat-kiegészítőként is használható. A Watch Urbane rozsdamentes acél háza polírozott ezüst és arany kivitelben lesz elérhető, hozzá illő, valódi varrott bőrből készült szíjjal a klasszikus dizájn érdekében. A szíj bármilyen 22 milliméter szélességű modellre kicserélhető, így akár az alkalomnak, akár viselője hangulatának megfelelően változtatható az óra összhatása. Az intuitív, érintőképernyős felhasználói felület révén pedig az LG Watch Urbane minden, legalább Android 4.3-at t futtató okostelefonnal kompatibilis.

 



A G Watch R-hez hasonlóan az LG legújabb Android Wear eszközét is szívritmus-monitorozó (photoplethysmography, PPG) szenzorral szerelték, ez viselője szívfrekvenciáját és átlagos pulzusát méri, például edzések alkalmával. Az Always-On funkció lehetővé teszi, hogy a kijelző folyamatosan bekapcsolt állásban legyen, alapesetben természetesen csökkentett fényerővel, az akkumulátor igénybevételének csökkentése érdekében.

A termék megjelenését és a várható árakat az egyes piacokon a vállalat a későbbiekben jelenti majd be.

 



Jellemzők:

·    Chipset: 1.2GHz Qualcomm Snapdragon 400
·    Operációs rendszer: Android Wear Kijelző: 1,3 hüvelyk P-OLED (320 x 320, 245ppi)
·    Méret: 45,5 x 52,2 x 10,9 mm Memória: 4GB eMMC / 512MB LPDDR2
·    Akkumulátor: 410mAh
·    Szenzorok: 9 axis (giroszkóp/ gyorsulásmérő / iránytű) / barométer / PPG (szívfrekvencia-szenzor)
·    Szín: Arany / Ezüst
·    Egyéb: Por- és vízálló (IP67)

Kulcsszavak: okosóra LG Watch Urbane LG

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05